Blogs

Wil je ook blogger worden op onze site? Stuur je blog naar webmaster@nfn.nl

 

Blootgewoon (Mireille Riesenbeck)
Mireille Riesenbeck op 08-09-2009 om 00:00 uur

Blootgewoon (Mireille Riesenbeck)

Blootgewoon (Mireille Riesenbeck)

Dat is wat bloot voor ons naturisten is: gewoon. Gewoon bloot, zoals god je geschapen heeft of, in mijn geval, zoals de chirurgen het hebben achtergelaten na hun snij- en hechtwerk. Is mijn bloot dan nog steeds gewoon? Tja, voor mij wel. Ik heb althans niet minder moeite met het uittrekken van mijn kleren nu ik niet meer volmaakt en symmetrisch ben. Symmetrie had ik toch al niet, want mijn rechter bovenbeen is een aantal centimeters dikker dan mijn linker, maar ik voel me niet minder prettig in mijn nakie nu ik een essentieel deel van mijn vrouwelijkheid mis, dus dat zit wel goed. En dat was blijkbaar ook voor heel Nederland te zien.

“Voor heel Nederland te zien?” zul je je wellicht afvragen. Het is geen toeval dat dit ook de titel is van een televisieprogramma van de KRO dat onlangs op de buis te zien was en voor nogal wat, achteraf ongegronde, commotie heeft gezorgd in kijkbuisland. Want alleen al het feit dat de Katholieke Radio Omroep een programma met blote mensen op de buis zou brengen was ongehoord. Maar uiteindelijk heeft de KRO het netjes gehouden en is er geen materiaal op de buis gebracht waar slurfjes en poesjes in te zien waren. Het concept van het programma was simpel: ga met een groep naakt op de foto voor een zelf gekozen goed doel, daar maken we een kalender van en de opbrengst van die kalender wordt verdeeld over de goede doelen. Het “spelelement” in het programma was dat per uitzending twee groepen het met hun foto’s tegen elkaar op moesten nemen en er daarvan maar eentje 2 foto’s op de kalender kreeg en de ander dus niet. Er waren echter 10 groepen en zoals we allemaal weten heeft een kalender 12 maanden te vullen. Dus mocht de kijker ook nog bijdragen door te stemmen op de foto’s van de groepen die de kalender niet haalden zodat de twee foto’s met de meeste stemmen alsnog op de kalender zouden komen. Dit alles werd gepresenteerd door de altijd charmante Anita Witziers.

Wel, even genoeg daarover. Zoals je wellicht al hebt kunnen raden heb ik, met mijn asymmetrische lijf, deelgenomen aan dit programma in gezelschap van 7 andere asymmetrische dames die borstkanker hebben overwonnen. Uiteraard was ik van dat gezelschap degene die de minste moeite had om de kleertjes uit te trekken, maar het blijft toch een rare gewaarwording om dat voor het oog van een horde cameramensen, geluidstechnici en een fotograaf met aanhang te doen. Die hebben we namelijk niet op de camping. Om in het bijzijn van Anita Witziers uit de kleren te gaan vond ik het minst moeilijk, waarschijnlijk omdat zij naar horen zeggen ook naturist is. Maar dan wel eentje die in verband met de papparazi alleen in het buitenland naakt recreëert om te voorkomen dat haar poesje en bos hout wekenlang op de cover van een of ander roddelblad of krant staan. Begrijpelijk dus.

Maar goed, voor we weer afdwalen; mijn zeven lotgenotes en ik zijn dus op de foto gegaan voor Stichting de Amazones, een stichting voor jonge vrouwen met borstkanker. De stichting geeft via een internetsite en forum advies aan jonge vrouwen die vragen hebben en brengt ze in contact met lotgenotes. Ik heb hier zelf heel veel steun aan gehad toen ik het te horen kreeg en enorm veel vragen had. De fotograaf, Guy van Grinsven, heeft ons in Belgisch Limburg op de prachtige locatie genaamd Landgoed Altenhorst in een romantische setting gefotografeerd als zijnde op een picknick. Nou was dat niet het idee dat wij zelf voor ogen hadden. Amazones zijn sterke, stoere vrouwen uit de oudheid die vrijwillig een borst afzetten om beter te kunnen boogschieten, niet lieve picknickende meisjes… Enfin, we hebben ons er maar aan overgeleverd en daar hebben we gelukkig geen spijt van, want god, wat een mooie foto’s zijn er gemaakt. Onze groepsfoto, a la Dejeuner sur l’Herbe van Manet, kan zo in het Rijksmuseum terecht want het is net een schilderij en ik krijg ook heel veel reacties van vrienden die op verschillende fora berichten lezen over de foto van het lachende meisje op de schommel… mijn foto dus. Dat is toch wel erg cool.

Wel, dan blijk je in de uitzending met je foto’s te moeten strijden tegen een groep breedgeschouderde mannen van een American Footballteam genaamd de Groningen Giants. En dan heb je een vakjury bestaand uit twee dames en een heer die dan de keuze, al dan niet om esthetische redenen, laten vallen op de foto’s van de mooie mannen. Tja, ondanks dat zij het voor MS research doen, wat absoluut ook een goed doel is, is het toch wel zuur om te vernemen dat je niet op de kalender komt. Dat de Groningse heren beloven stemmen te gaan werven om ons ook op de kalender te krijgen is dan wel weer een klein goedmakertje, maar toch.

Tja, en dan? Nou, dan ga je aan Public Relations doen om stemmen te werven om toch op de kalender te komen. Het hele forum krijgt een email, alle vrienden, familie en collegae worden benaderd, etc etc. En dat allemaal naast het beantwoorden van de grote dosis fanmail, sms-jes en vriendenuitnodigingen op Hyves en Facebook. Misschien ben ik dan toch niet onmisbaar…

In de laatste uitzending werden de laatste twee foto’s bekend gemaakt die dankzij alle stemmen alsnog de kalender hebben gehaald. Dit alles onder het genot van een boottochtje in de grachten van Utrecht waarbij hordes aangeschoten studiebollen die in hun ontgroeningsperiode zaten al dan niet verkleed in de meest achterlijke kostuums de aandacht van Anita Witziers probeerden te trekken. Blijft leuk. Maar daar stond ie dus: onze Dejeuner sur l’Herbe in groot formaat te pronken op een ezel. Met champagne en de mededeling dat er vooral veel Groningse stemmers waren omdat de boys van de Groningen Giants heel Groningen hebben volgeplakt met affiches waarop iedereen werd opgeroepen vooral op ons te stemmen.

Opgelucht en dankbaar staan we dan toch met onze smoeltjes op de kalender. En die foto van het lachende meisje op de schommel? Die komt op canvas bij mijn ouders op de camping, alwaar bloot gewoon is.

Voor geïnteresseerden: de uitzendingen van KRO Blootgewoon zijn terug te zien via http://blootgewoon.kro.nl . Daar is ook de kalender te bestellen waarvan de opbrengsten worden verdeeld over alle deelgenomen goede doelen.
 


Reacties

Fred op 26-01-2010 om 20:27 uur

Ik vindt dat je je er gewoon geweldig doorheen vecht. Daarvan is Blootgewoon een logisch (ge)vervolg. Blijf er voor gaan, Mireille!!

Niet okeIk vind deze reactie niet oké


djeedoubleyou op 07-12-2009 om 16:01 uur

Erg leuk stukje.

Niet okeIk vind deze reactie niet oké


Piet Comperen op 16-11-2009 om 16:45 uur

De blootgewoon-kalender hangt op mijn werkkamer boven mijn bureau en ik kijk er elke dag naar het is een mooie kalender met geweldige mensen erop. En goed gedaan door de KRO en Anita. Hopelijk volgend seizoen weer.

Niet okeIk vind deze reactie niet oké


van Koevorden Jelle op 12-11-2009 om 17:15 uur

Prachtige foto's! Hier in België waren we jammergenoeg te laat om aan een kalender te komen...

Niet okeIk vind deze reactie niet oké


Erik op 30-10-2009 om 17:11 uur

De blootgewoon kalender hangt heel gewoon bij ons aan de muur en mag daar minstens een jaar blijven hangen!! Voor allen die aan de fotosessies hebben meegedaan: CHAPEAUX !

Niet okeIk vind deze reactie niet oké


Marc Beckers op 08-09-2009 om 19:08 uur

Hoi Mireille, Mooi stukje, ik heb bewondering voor je. Ik heb "het schommelende meisje " gezien o je hyves. Het is inderdaad een hele mooie foto. Je kunt er trots op zijn! Groetjes, Marc

Niet okeIk vind deze reactie niet oké

Reageer op dit artikel

Uw gegevens