Blogs

Wil je ook blogger worden op onze site? Stuur je blog naar webmaster@nfn.nl

 

De aangeklede naturist (Jeep van der Mark)
Jeep van der Mark op 16-04-2009 om 00:00 uur

De aangeklede naturist (Jeep van der Mark)

Je bent naturist, je gaat naar het naaktstrand, de sauna en je kampeert in je blootje. Je loopt thuis ook graag de hele dag bloot, maar dat is niet zo praktisch. Je loopt het liefst de hele zomer naakt buiten, maar dan wordt je opgepakt.

De aangeklede naturist (Jeep van der Mark)

Dan maar naturist zijn met je kleren aan. Dat kan ook, sterker nog, je kunt heel goed laten zien dat je aangekleed ook naturist bent.
Want naturist zijn is meer dan naakt alleen. Het is een instelling voor het leven. En wij, naturisten, hebben het tij mee.
Dankzij de kredietcrisis!
 
Veel mensen worden gedwongen pas op de plaats te maken. Voorzichtig zijn met geld uitgeven. geen rare leningen aangaan en niet zomaar op krediet kopen wat je hebben wil.
We worden door de reclame en de commercie opgeroepen vooral te consumeren, maar daar trekken wij ons lekker niets van aan. We gaan stiekem consuminderen!
Een term uit de zeventiger jaren, toen veel mensen het gevoel kregen dat ze helemaal verkeerd bezig waren.
En dat waren ze ook!
De lucht werd smerig door hun hebzucht naar nieuwe dingen. De rivieren vervuilden omdat ze enorm slordig waren met hun afval.
Er kwamen meer wegen voor nog meer vuile auto' s, meer vervuilende fabrieken en vergif in lucht en water.
Er waren in die tijd ook naturisten die zelf niet wisten dat ze dat waren. Ze liepen niet naakt, of zo, dat kwam zelfs niet in hen op, maar ze hadden wel een groot verantwoordelijkheidsgevoel voor hun omgeving en voor moeder aarde. Ze werden in die tijd ook wel 'geitenharenwollensokken' genoemd.
 
Heel af en toe zie je er nog een.
Zo' n figuur op sandalen, met een linnen tasje aan zijn schouder. Hij heeft geen auto, maar fietst, of neemt de bus en de trein. Hij heeft een tachtigerjaren baard en veel moeite om zijn kinderen in deze tijd op te voeden. Een idealist!
Je hoeft er tegenwoordig niet meer zo bij te lopen om te laten zien dat welzijn je meer zegt dan welvaart. Je mag gewoon moderne kleren aan en verantwoord met je auto omgaan, het afval scheiden, begaan zijn met de natuur en respect hebben voor je medemens.
Laat maar zien dat naturist zijn een andere manier van leven is, ook als het even niet uitkomt om naakt te zijn.
Misschien... nee, zeker weten dat het aanstekelijk werkt op je omgeving.
 


Reacties

femke op 24-11-2009 om 15:27 uur

Ik moest erg lachen om je manier van schrijven! Een leuke eye-opener ook. Ben ik blij om te lezen dat ik nog meer naturist ben dan ik eigenlijk dacht!

Niet okeIk vind deze reactie niet oké


Keesie op 22-04-2009 om 21:08 uur

Wat heb je dit ontzettend mooi verwoord Jeep !!! Inderdaad ik herinner me die tijd. Greetz, Keesie

Niet okeIk vind deze reactie niet oké


nudehiker op 18-04-2009 om 10:06 uur

Ja hoor ik ken ze! Afval scheiden zodat er nu 3 vuilnisauto's door de straat komen, iedere 2 jaar een nog milieuvriendelijker auto kopen, en vervolgens hier vooral niet te veel gebruik van maken. Immers je kunt tegenwoordig vrijwel alle consumentenartikelen (per vrachtauto) thuis laten bezorgen. Het afgedankte artikel wordt dan tevens (per vrachtauto) afgevoerd. Afvalverwerking is tegenwoordig 'big-business' Het meeste afval wordt (per vrachtauto), liefst naar het oosten van het land gebracht, waarna de stoffen waarvan verwerking te milieu belastend is, (per vrachtauto) naar het westen van het land vervoerd worden om vervolgens op een (bunker-T oil) gestookte boot naar China te vertrekken. Met als gevolg dat daar alle gebouwen zwart zien en de mensen niet zonder monddoekje over straat kunnen. Blijkbaar vinden sommigen Chinezen geen medemens en zijn er van overtuigd dat ze daar een andere ozonlaag hebben dan wij. Of dit aanstekelijk werkt? Jazeker, je kunt er niet meer omheen, het word je dagelijks door de media door je strot geduwd. Hoe noem je zoiets? 'Eko-overconsumptie?' O ja, en vergeet vooral niet te blijven zeuren dat er zoveel vrachtauto's op de weg zitten.

Niet okeIk vind deze reactie niet oké


Bertus op 17-04-2009 om 20:40 uur

Reageer zelden op artikelen, maar hier ben ik het nu eens helemaal mee eens.

Niet okeIk vind deze reactie niet oké

Reageer op dit artikel

Uw gegevens