BlootGewoon!-zwemfestival

Op zaterdag 9 september sluiten we de zomer goed af met een ontspannen zwemfestival in Optisport zwembad De Engh in Soest! Van 14.00 tot 20.00 uur kun je daar lekker bloot zwemmen, relaxen en genieten van alle faciliteiten zoals het wedstrijdbad, het recreatiebad, de grote glijbaan en de ligweide met speeltoestellen voor de kleintjes. Dus voor ieder wat wils!

Uiteraard mag je de hele dag lekker bloot zwemmen, ontspannen en hopelijk zonnen! Op de grote ligweide met speeltoestellen voor de kleintjes zijn ook enkele sportmogelijkheden. 

Glijbaan, stormbaan en luchtkussen
Valt het weer tegen dan is er binnen ook veel te doen. Een geweldige lange glijbaan, een whirlpool en een stroomversnelling in het recreatiebad. En in het wedstrijdbad ligt een leuke stormbaan of luchtkussen en zijn er voldoende speelmaterialen aanwezig.

Wellness
Bovendien is er een aparte wellnessruimte waar je kunt genieten van de Finse sauna, de infraroodsauna, het stoombad en de relaxruimte.

We hebben maar een beperkt aantal kaarten en OP = OP!

Adresgegevens
Dalweg 181
3762 AW Soest
Tel: 035 - 602 73 63

Collage 2

Ticketverkoop

KAARTVERKOOP STOPT OP VRIJDAG 8 SEPTEMBER OM 15.00 UUR

 • Er zijn twee soorten tickets: één met ledenkorting (voor leden) voor € 7,50 en één zonder ledenkorting (voor niet-leden) voor € 10,-.
 • De verkoop van de tickets is op naam. Er kunnen meerdere tickets tegelijk worden gekocht. Als je meerdere tickets koopt, vermeld dan van alle personen voor wie je een ticket koopt de volgende gegevens in het opmerkingenveld: 

  initialen, achternaam, straatnaam, huisnummer, postcode, woonplaats en lidmaatschapsnummer indien van toepassing.
 • Je ontvangt alle tickets per mail op het door jou opgegeven mailadres. Tickets (geprint of op scherm) worden bij de kassa van het zwembad gescand en tevens wordt je naam gecheckt aan de hand van jouw geldige legitimatiebewijs.
 • Er is een beperkt aantal tickets verkrijgbaar, dus wees er snel bij. Op = op.  

Ga naar onze webwinkel om je tickets te kopen!

Faciliteiten

Er is voor iedereen wat te doen op het BlootGewoon!-zwemfestival. Of je nu wilt ontspannen of actief bezig wilt zijn. Zo kun je heerlijk relaxen in de wellnessruimte of een duik nemen in het wedstrijd- of recreatiebad.

Wedstrijdbad
Er is een wedstrijdbad van 25x15 meter met een beweegbare bodem van 15x10 meter. De diepte varieert van 2.10 tot 0.10 meter. Temperatuur van het water is 28 graden.

Instructiebad
Een instructiebad van 10x10 meter met een bodemdiepte van 0.10 tot 0.90 meter. Temperatuur van het water is 29 graden.

Recreatiebad
Recreatiebad met diverse speelelementen zoals watersproeiers, bruisbank, stroomversnelling, peuterbadje en een glijbaan met een aparte uitloopgoot. De diepte varieert van 0.30 tot 1.40 meter. Temperatuur van het water is 30 graden.

Ligweide
Er is een grote ligweide met diverse water speelelementen. De waterdiepte varieert van 0.10 tot 0.40 meter.

Wellness

 • een grote Finse sauna voor 20 personen
 • een Turkse stoomcabine voor 15 personen
 • een infrarood sauna
 • een dompelbad
 • relaxruimte met ligstoelen

Het buitenbad in de sauna is alleen toegankelijk voor saunagasten. De diepte van het bad is 1.40 meter. Temperatuur van het water is 31 graden.

Collage 3

Faciliteiten voor kinderen

Glij- en stormbaan
Kinderen kunnen hun hart ophalen tijdens het BlootGewoon-zwemfestival. Lekker roetsjen van de grote glijbaan, een spannende stormbaan en een binnen- en buitengedeelte waar peuters heerlijk kunnen spelen.

Beachvolleybal en voetbal
Voor de sportievelingen onder ons. Neem vooral lekker je eigen bal mee naar het festival. 

     Collage   

                   

Eten en drinken

Naast de gebruikelijke versnaperingen zoals friet en snacks zijn er alleen tijdens het BlootGewoon!-zwemfestival de volgende hapjes à € 3,50 te krijgen:

 • huisgemaakte wrap kipcorn
 • huisgemaakte pistolet gezond (zonder ei)
 • saté stokjes met satésaus (2 stuks)

Prijzen dranken:

 • Bier en wijn € 2,50
 • Fris € 1,50

Er dient direct te worden afgerekend. Je kunt cash betalen of met pin.

Satestokjes                 Broodje Gezond

Entertainment

Tijdens het zwemfestival kun je onder het genot van een hapje en drankje luisteren naar de lekkere sound van Flower To The People. Zangeres Fleur Tolman en gitarist Frank Ong-Alok laten je genieten van hun luistermuziek met invloeden van jazz, latin, folk, blues, pop en klassiek met een swingende ondertoon.

                                  Flower To The People

Adresgegevens locatie
Dalweg 181
3762 AW  SOEST
T: 035 - 602 73 63

Parkeren
Er is een grote parkeerplaats aanwezig waar je gratis kunt parkeren. De locatie is ook goed te bereiken met het OV. 

Openingstijden
Het zwembad is speciaal voor dit evenement op zaterdag 9 september geopend van 14.00 tot 20.00 uur.

Toegang - Belangrijk om te weten!
 • Je ticket is persoonlijk en niet overdraagbaar.
 • Je ticket (geprint of digitaal) wordt gescand bij de kassa.
 • Ben je lid? Vergeet dan niet je ledenpas mee te nemen.
 • Ben je geen lid? Vergeet dan niet een geldig identiteitsbewijs mee te nemen.
 • Je naam wordt gecheckt aan de hand van jouw geldige ledenpas of legitimatiebewijs. Geen ledenpas of legitimatiebewijs betekent helaas geen toegang.

Overige belangrijke informatie

 • Er zijn kluisjes aanwezig voor je persoonlijke eigendommen. Sommigen werken met een code, anderen met een borg (€ 0,50). Neem daarom voor de zekerheid een muntje mee!
 • Kinderen zonder zwemdiploma moeten opblaas armvleugeltjes dragen.
 • Wil je gebruikmaken van de saunafaciliteiten? Vergeet dan niet om een grote (BlootGewoon!) hamamdoek of handdoek mee te nemen.
 • Toch vergeten mee te nemen? Geen probleem. De BlootGewoon!-hamamdoek is in verschillende kleuren te koop tijdens het evenement. Leden betalen € 17,-, niet leden € 20,-. Je kunt alleen pinnen.
 • In het zwembad zijn o.a. een stormbaan, drijfmatten en banden aanwezig. Buiten zijn ook een beachvolleybalveldje en voetbaldoel. Je mag je eigen bal of bijvoorbeeld je opbaasflamingo meenemen.
 • Eten en drinken kan je nuttigen in het restaurant, op het terras buiten of aan de tafeltjes en bankjes binnen. Zitten op een handdoek is verplicht, dus vergeet er niet een mee te nemen.
 • Ook te koop tijdens het evenement: het Blootboek voor slechts € 2,50. Leuk als cadeautje voor Sinterklaas of Kerst. Betaling hiervoor is alleen mogelijk met pin.

NFN gebruikt cookies om het bezoek aan onze website zo aangenaam mogelijk te maken. Met anonieme informatie over uw sitegebruik helpt u ons om de website te verbeteren en u gerichter te helpen. Klik voor meer informatie

×