Naturistisch wadlopen naar Schiermonnikoog

voor iedereen met een normale conditie

  • Evenement vindt plaats op:
  • 4 augustus 2018
  • 07:00u uur
  • Lauwersoog

Wil je ook eens (opnieuw) kennismaken met wadlopen, zonder hier een atletische prestatie voor neer te zetten? Op onderstaande data wordt, onder begeleiding van een erkend wadloopgids, een oversteek naar Schiermonnikoog gemaakt over een vrijwel harde zandbodem. Omdat de meeste mensen de voorkeur hebben voor een oversteek heb ik weer gekozen voor een oversteek naar Schiermonnikoog via de zogenaamde Brakzand variant (zie: www.wadloopgids.nl, Schiermonnikoog: “The easy way”, voor meer informatie).

Deze tocht is relatief eenvoudig en meestal wordt op deze data ook niet door grote wadlooporganisaties gelopen, zodat het er naar mijn verwachting relatief rustig is.


Aan het begin van de dag word je met een schip over de eerste geul op een drooggevallen zandbank afgezet en loop je verder naar Schiermonnikoog. Geen diepe geulen, geen zwaar slik, maar gewoon lopen met voldoende aandacht voor de weidsheid van ons werelderfgoed de Waddenzee.
Bij goede weersomstandigheden steken we dwars over het eiland door naar de Noordzee en lopen via het strand terug naar strandpaviljoen ‘De Marlijn’
De gehele tocht, vanaf het schip tot aan de bewoonde wereld kan , afhankelijk van de weersomstandigheden, naturistisch worden gelopen. De terugtocht is (niet naturistisch) met de veerboot naar Lauwersoog.
Je moet in staat zijn zonder al te veel moeite ca. 4 uur achter elkaar te kunnen lopen. Eenmaal op het eiland aangekomen kun je er net zo lang over doen als je zelf wilt.

Kosten:  € 37,50 pp incl. de twee boottochten

Data: 4 augustus (07:00 uur), 18 augustus (07:30 uur) en 14 september (06:00).

Terug naar evenementen overzicht

NFN gebruikt cookies om het bezoek aan onze website zo aangenaam mogelijk te maken. Met anonieme informatie over uw sitegebruik helpt u ons om de website te verbeteren en u gerichter te helpen. Klik voor meer informatie

×