FAQ Luisterpanel

Hoe zit het met mijn privacy?
We respecteren jouw privacy; jouw gegevens (zoals je e-mailadres) worden uitsluitend gebruikt om je uit te nodigen voor een onderzoek. Je gegevens geven wij niet door aan derden en gebruiken we ook niet voor verkoopdoeleinden. De antwoorden die je geeft tijdens het onderzoek blijven altijd anoniem. Overige voorwaarden zijn opgenomen in ons privacy statement.

Kan iedereen lid worden van het NFN Luisterpanel?
Ja, iedereen die interesse heeft in naaktrecreatie en de activiteiten van NFN kan lid worden van het panel.

Ik heb me aangemeld. Hoe gaat het nu verder?
Als je wordt uitgenodigd naar aanleiding van je mailtje, dan ontvang je een intake vragenlijst met een link die je toegang geeft tot jouw profielpagina. Met behulp van de antwoorden die je hebt gegeven, kunnen wij je doelgericht benaderen. Wij willen je namelijk alleen uitnodigen voor onderzoeken die voor jou van belang zijn.

Ik heb me ingeschreven voor het NFN Luisterpanel, maar ik ontvang (bijna) geen uitnodigingen voor onderzoek(en). Hoe kan dat?
Er is een aantal mogelijke oorzaken:

1. Niet iedereen wordt voor ieder onderzoek uitgenodigd. Voor sommige onderzoeken moeten de deelnemers voldoen aan een bepaald profiel (bijvoorbeeld een bepaalde regio of leeftijd).

2. Je hebt  jouw gegevens tijdens het inschrijven niet volledig ingevuld. Op jouw profielpagina kun je enkele aanvullende gegevens over jezelf invullen, zoals bijvoorbeeld je geboortedatum. Als je deze gegevens volledig invult, heb je een grotere kans om uitgenodigd te worden voor onderzoeken. Het kan voorkomen dat voor bepaalde onderzoeken een selectie gemaakt wordt van panelleden die aan bepaalde kenmerken voldoen.

3. Wanneer je nog nooit een uitnodiging voor deelname hebt ontvangen, vragen we je het e-mailadres dat je bij jouw inschrijving hebt opgegeven te controleren. Misschien is er tijdens het inschrijven per ongeluk een typefout gemaakt of misschien heb je inmiddels een ander e-mailadres. Je kan jouw e-mailadres en andere persoonlijke gegevens raadplegen en eventueel corrigeren op jouw persoonlijke profielpagina.

4. Wellicht worden e-mails tegen gehouden door een spamfilter. Uitnodigingen voor onderzoeken worden altijd gestuurd vanuit een e-mailadres vanaf het domein 'mwm2.nl'. Zorg ervoor dat dit e-mailadres niet als afzender van ongewenste mail beschouwd wordt en zorg ervoor dat dit e-mailadres als toegestane afzender op de lijst van gewenste mail opgenomen wordt.

Heb ik speciale software nodig om mee te doen?
Nee, je hebt geen speciale software nodig. Het enige wat je nodig hebt, is toegang tot het internet en een eigen e-mailadres zodat we je per mail kunnen uitnodigen voor de onderzoeken.

Hoe weet ik dat er een onderzoek is waaraan ik kan meedoen?
Je krijgt per e-mail een uitnodiging tot deelname aan het onderzoek. In deze e-mail staat een link naar het onderzoek waarmee je automatisch toegang hebt tot de enquête.

Moet ik een onderzoek meteen invullen?
Nee, je kan de vragenlijst invullen op een tijdstip dat je het beste schikt. Let wel op de periode dat het onderzoek ingevuld kan worden, dit varieert per onderzoek van enkele dagen tot enkele weken.

Hoe lang duurt deelname aan een onderzoek?
De lengte van de vragenlijst verschilt per onderzoek. Wij proberen de vragenlijst altijd zo kort mogelijk te houden. Gemiddeld genomen kost het beantwoorden van de vragen zo’n 5 minuten.

Hoe vaak ontvang ik een uitnodiging voor onderzoek?
Als je meedoet aan het NFN Luisterpanel ontvang je een aantal keer per jaar een uitnodiging om online een enquête in te vullen. Hoe vaak we je uitnodigen hangt onder meer af van jouw profiel. We nodigen je namelijk alleen uit voor onderzoek dat op jouw persoonlijke situatie is afgestemd.

Ben ik verplicht om aan alle onderzoeken deel te nemen?
Nee, deelname is niet verplicht. Als je een keer geen tijd of geen zin hebt om een enquête in te vullen, kun je de uitnodiging gewoon negeren. Je blijft dan gewoon lid van het NFN Luisterpanel.  

Wat voor onderzoeken kan ik verwachten?
De onderzoeken kunnen gaan over diverse onderwerpen, maar hebben altijd betrekking op de dienstverlening en informatievoorziening van NFN en/of naaktrecreatie. Je kunt onder meer denken aan ledenacties, vrijetijdsbesteding, reacties uit je omgeving, het testen van nieuwe ideeën of campagnes etc.

Wat gebeurt er met de onderzoeksresultaten?
De resultaten van het onderzoek worden gebruikt om onze dienstverlening voor leden te verbeteren.

Het onderzoek werkt niet, wat moet ik doen?
Mocht de link naar de vragenlijst niet werken: kopieer de link vanuit de uitnodigingsmail naar de adresbalk van jouw internet browser. Indien je nog steeds problemen ondervindt, neem dan contact met ons op.

Wat moet ik doen als ik mijn wachtwoord ben vergeten?
Ga naar jouw persoonlijke profielpagina. Als je in het formulier jouw e-mailadres invult en op 'Wachtwoord vergeten' klikt, krijgt je binnen enkele minuten een mailbericht toegestuurd. Hierin staat een instructie om een nieuw wachtwoord in te stellen.

Ik heb een nieuw e-mailadres, wat moet ik doen?
Je kunt jouw e-mailadres en andere persoonlijke gegevens raadplegen en eventueel corrigeren op deze persoonlijke profielpagina. Ga hiervoor naar ‘Mijn gegevens’.

Ik wil me uitschrijven uit het NFN Luisterpanel, wat moet ik doen?
Je kunt je uitschrijven na het inloggen op jouw eigen profielpagina of direct hier het uitschrijfformulier invullen. Na uitschrijving benaderen wij je niet meer voor onderzoeken.