Jongeren

Stoer of heel gewoon?

Kies jij ervoor om een plakkend zwemshort of knellende bikini aan te doen, die na het zwemmen verandert in een mobiele zandbak? Of ga je all the way, in je blote kont het water in? De één vindt dat stoer, een ander zou niet durven, maar wij vinden dat heel gewoon.

Bloot lopen is voor veel jongeren iets spannends, iets wat je niet vaak doet. Het “blote” lichaam is iets heel persoonlijks, en veel jongeren houden dit liever voor zichzelf, of voor hun geliefden.

Om kennis te maken met naaktrecreatie en het bloot zijn, zijn er veel mogelijkheden. Op verschillende plekken in Nederland, maar ook in het buitenland zijn er locaties om bloot te lopen. Zo kan je naar de sauna, naaktstranden of naar een van de vele campings. Meegaan met de jaarlijkse jongerenzomervakantie van Internatuur is een makkelijke en veilige manier om kennis te maken met bloot lopen. Je leert leeftijdsgenoten kennen in een vertrouwelijke groep waarmee je naar verschillende locaties kan gaan waar bloot heel gewoon is.

Voor jongeren door jongeren!

Internatuur organiseert samen met  een aantal enthousiaste jongeren een fantastische zomervakantie in Frankrijk. NFN Open & Bloot is hoofdsponsor van de jongerenvakanties van Internatuur!

Als je vragen hebt over de jongerenvakantie of meer informatie wilt ontvangen kun je mailen naar zomervakantie@nfn.nl.

Heb je een andere vraag? Neem dan contact op met NFN Open & Bloot: 033 - 253 30 50 (op werkdagen tussen 9.00 en 12.30) of stuur een mail.

Jongerenzomervakantie

Al jarenlang gaat er elke zomervakantie een grote groep jongeren naar naturistencampings in Frankrijk. Om de drie jaar wordt er een nieuwe camping uitgezocht. Sinds 2018, is Le Colombier gekozen tot camping voor drie jaar, gelegen in de Vendée, in Frankrijk. Deze zomervakantie wordt georganiseerd door Internatuur en door een aantal jongeren. Internatuur is al ruim 30 jaar dé specialist voor blootvakanties wereldwijd! NFN Open & Bloot is hoofdsponsor van de jongerenvakanties.

Logo Internatuur Jongeren

De groep bestaat uit jongeren tussen de 18 en 27 jaar oud. Veel kennen elkaar al jaren, maar er zijn ook elk jaar weer genoeg mensen die voor het eerst meegaan. Afgelopen jaar zijn er bijna 60 jongeren meegegaan op vakantie naar Frankrijk!

Over Camping Le Colombier

Deze camping is 50 hectare groot. Er zijn veel voorzieningen, zoals een (verwarmd)zwembad, bar, restaurant en een sauna. De jongeren hebben een eigen activiteitenveld, met een eigen kooktent, partytent en een volleybalveld. Daarnaast staan alle tenten van de jongeren op een groot slaapveld.

Hoe ziet zo’n jongerenzomervakantie van Internatuur eruit?
Voor maar € 460,- verblijf je van 24 juli t/m 7 augustus 2021 (incl. heen- en terugreis is het dan 23 juni t/m 8 augustus) in het zonnige Frankrijk. Hier zitten de heen- en terugreis van en naar het Jaarbeursplein in Utrecht bij inbegrepen.  Het ontbijt, de lunch en het avondeten zijn ook bij de prijs inbegrepen. Om mee te kunnen, is een lidmaatschap van NFN Open & Bloot verplicht. Ben je geen NFN-lid, maar wil je eenmalig mee als introducée, dan betaal je € 55,- extra (of je wordt gratis lid van NFN). Wil je slechts een aantal dagen mee, dan kan dat ook, je betaalt € 35,00 per dag.

 Tijdens de busreis is er tijd zat om alvast een deel van de groep te leren kennen. Eenmaal aangekomen op de camping is er vaak een welkomstpraatje van de campingeigenaren, waarna de jongeren tijd hebben om de tenten op te zetten.

In de vakantie zijn er meestal twee vaste dagactiviteiten voor de hele groep, waarvan een bezoek aan een stad in de buurt er vaak één van is. Er zijn ook themafeestjes, waarvan de thema’s deels voor de vakantie al bekendgemaakt worden. Daarnaast is er vaak een gala.

Er is een bar aanwezig in de partytent, waar water, frisdrank en drankjes altijd voor een klein prijsje te verkrijgen zijn.

Naast de dagactiviteiten zijn er nog keuzeactiviteiten. Voorbeelden van afgelopen jaren zijn een bezoek aan een oude grot, een stadje of kasteel, bowlen, bubble voetbal, een festival in de buurt en nog veel meer!

Vervoer
Vertrek en aankomst op het Jaarbeursplein in Utrecht met een Touringcarbus.  Het is natuurlijk altijd mogelijk om met eigen vervoer naar Le Colombier te gaan.

Wat moet ik doen om hieraan deel te mogen nemen?
Ben je NFN-lid? Dan kun jij je inschrijven! Ben je nog geen lid van NFN? Word dan snel lid! Door het jaar heen ontvang je een aantal nieuwsbrieven over de zomervakantie, waarin onder meer de organisatie voorgesteld wordt en themafeestjes bekend gemaakt worden. Ben je overtuigd en wil je mee met deze zonnige, gezellige vakantie? Schrijf je dan in!

Kan ik ook voor een paar dagen mee?
Het is mogelijk om ook maar een paar dagen mee te gaan of 1 week. Je betaalt € 35,00 per dag.

Contact, vragen, ideeën, opmerkingen? Stuur dan een mailtje naar de organisatie via zomervakantie@nfn.nl.

 

Tot je 18e jaar gratis NFN-lidmaatschap

Jongeren tot 18 jaar zijn gratis van NFN Open & Bloot. Met jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen en help jij mee om een belangrijk doel te bereiken: dat naaktrecreatie nog meer maatschappelijk geaccepteerd wordt. Sluit je aan, we kunnen jouw support goed gebruiken! 

Wat doet NFN Open & Bloot voor jou?

 • Wij behartigen jouw belangen bij gemeentes en overheden, want samen kun je meer!
 • We werken dagelijks aan de maatschappelijke acceptatie van naaktrecreatie.
 • We geven naaktrecreanten, gemeentes en ondernemers advies en informatie.
 • We zoeken continu de media op om naaktrecreatie bespreekbaar te maken, het imago te verbeteren en meer begrip te creëren.

Diensten en producten:

 • Bij een volledig jaarlidmaatschap ontvang je onze magazines boordevol inspiratie!
  Je ontvangt twee keer per jaar UIT! en twee keer per jaar BlootGewoon!
 • Activiteiten: je bent welkom bij al onze naturistische activiteiten.
 • Ledenvoordeel: als lid krijg je korting bij veel locaties, wellnesscentra én in onze webwinkel.
 • Onze locatievinder BlootKompas! geeft je met één klik toegang tot heel veel blootlocaties wereldwijd.
 • Blijf altijd op de hoogte door onze nieuwsbrieven en socialkanalen.
 • Jaarkaart: toegang tot alle naturistische locaties wereldwijd.

Meld je hier aan 
Meld je hier aan om lid te worden van NFN. Ben je jonger dan 18 en wil je lid worden van NFN? Dan gaan we ervan uit dat je ouders hiervoor toestemming hebben gegeven. 

Veelgestelde vragen voor jongeren

Bekijk de veelgestelde vragen voor jongeren. Heb je een vraag over de jongerenreis van Internatuur? Mail dan naar zomervakantie@nfn.nl.

Heb je een andere vraag? Neem dan contact op met NFN Open & Bloot: 033 - 253 30 50 (op werkdagen tussen 9.00 en 12.30) of stuur een mail naar info@nfn.nl