Jongeren

Stoer of heel gewoon?

Kies jij ervoor om een plakkend zwemshort of knellende bikini aan te doen, die na het zwemmen verandert in een mobiele zandbak? Of ga je all the way, in je blote kont het water in? De één vindt dat stoer, een ander zou niet durven, maar wij vinden dat heel gewoon.

Bloot lopen is voor veel jongeren iets spannends, iets wat je niet vaak doet. Het “blote” lichaam is iets heel persoonlijks, en veel jongeren houden dit liever voor zichzelf, of voor hun geliefden.

Toch wordt bloot steeds minder een taboe, vooral onder jongeren. Om kennis te maken met naaktrecreatie en het bloot zijn, zijn er veel mogelijkheden. Op verschillende plekken in Nederland, maar ook in het buitenland zijn er locaties om bloot te lopen. Zo kan je naar de sauna, naaktstranden of naar een van de vele campings. Meegaan met onze vakantie of weekenden is een makkelijke en veilige manier om kennis te maken met bloot lopen. Je leert leeftijdsgenoten kennen in een vertrouwelijke groep waarmee je naar verschillende locaties kan gaan waar bloot heel gewoon is.

Voor jongeren door jongeren!

In samenwerking met NFN Open & Bloot en Internatuur organiseert een enthousiast team NFN-jongerenleden een fantastische zomervakantie in Frankrijk en is er een commissie gevormd door eigen leden die 4x per jaar weekenden in Nederland organiseert.

Tijdens de weekenden draagt iedereen een steentje bij. De commissie regelt de camping, maar het eten, de activiteit en het feestje wordt geregeld door de leden. Hierdoor zijn alle weekenden voor en door jongeren! Doordat iedereen zich inzet, is de sfeer heel fijn en vertrouwd. Iedereen doet zijn best om er een top weekend van te maken. Leuke feestjes en lekker dansen horen daar natuurlijk ook bij ;)

Om meer sfeer te proeven van de weekenden en de zomervakantie kan je onze blogs lezen of ons volgen op Instagram als @nfnjongeren! Als je nog vragen over de NFN-Jongeren hebt of meer informatie over de weekenden wilt ontvangen kun je mailen naar jongerencommissie@nfn.nl. Via dit mailadres kan je ook het inschrijfformulier voor het eerstkomende weekend aanvragen.

Weekenden

Ongeveer vier keer per jaar worden er voor de NFN-Jongeren leuke weekenden georganiseerd. Zo’n weekend is de perfecte gelegenheid om gezellig bij te kletsen, samen leuke dingen te doen en om nieuwe mensen te leren kennen. Ieder NFN-Jongerenweekend gaan we naar een andere camping in Nederland. Van Limburg tot Groningen en van Noord-Holland tot Gelderland. Wij bezoeken campings door heel Nederland, maar vaak zoeken we een centraal plekje zodat er zo veel mogelijk mensen kunnen komen.

Introducees
Niet alleen jij als NFN-lid bent welkom, ieder weekend kun je een introducé meenemen. Zo kunnen je vrienden en/of familieleden kennis maken met de groep en met bloot recreëren. Ken je iemand tussen de 18 en 28 jaar oud, dan kun je die meenemen naar een NFN-Jongerenweekend.

Hoe ziet zo’n NFN-Jongerenweekend er dan uit?
Vrijdag: Op de nieuwsbrief van het weekend staat op welke camping en hoe laat je welkom bent. Nadat je tent is opgezet en je bed klaarligt, kun je gezellig bijkletsen of een spelletje spelen. ‘s Avonds wordt er bekend gemaakt hoe laat en waar we verzamelen om naar de activiteit te gaan.
Zaterdag: Ieder neemt zijn eigen ontbijtje mee en kan uit bed komen wanneer hij/zij wil, maar ben wel op tijd klaar voor de activiteit. Op zaterdag is er altijd een activiteit. Zo hebben we al eens een zeskamp gedaan, zijn we gaan skiën of hebben we een spelletjesmiddag gehouden.
‘s Avonds zorgen we met z’n allen voor een lekkere maaltijd. De boodschappen zijn al gedaan, iedereen brengt zijn eigen bord en bestek mee, er wordt door een aantal leden gekookt en afgewassen. Na het eten wordt de feestzaal klaargemaakt voor het themafeest en heb je de tijd om te douchen en om te kleden.
Zondag: Lekker uitslapen, afscheid nemen en weer naar huis! Aan een gezellig weekend komt helaas altijd een einde, maar je hebt nog wel even tijd om na te praten over het feest van gisteravond.

Wat moet ik doen om hieraan deel te mogen nemen?
Ben je NFN-lid of introducé van een NFN-lid? Dan kun jij je inschrijven! Voor ieder weekend wordt er een nieuwsbrief en inschrijfformulier gemaakt. Hierin staat op op welke camping we welkom zijn, welke activiteit er plaatsvindt op zaterdagmiddag en welk thema bedacht is voor het feestje op zaterdagavond. Je hoeft dan alleen nog het inschrijfformulier in te vullen en op te sturen naar info@nfn.nl De nieuwsbrief en het inschrijfformulier zijn altijd te vinden onderaan deze pagina.

Maar… wat kost zo’n superleuk weekend met alles erop en eraan dan?
Nou, niet zo heel veel! Wij zorgen natuurlijk voor een speciaal prijsje van ongeveer € 15. Hier zit tweemaal een overnachting, avondeten op zaterdag en de activiteit bij in. De gezelligheid is natuurlijk gratis ;).

NFN-Jongerenzomervakantie

Al jarenlang gaat er elke zomervakantie een grote groep NFN-Jongeren naar naturistencampings in Frankrijk. Om de drie jaar wordt er een nieuwe camping uitgezocht. Sinds 2018, is Le Colombier gekozen tot camping voor drie jaar, gelegen in de Vendée, in Frankrijk. Deze zomervakantie wordt grotendeels door de jongeren zelf georganiseerd.

De groep bestaat uit jongeren tussen de 18 en 28 jaar oud. Veel kennen elkaar al jaren, van bijvoorbeeld de weekenden weg in Nederland, maar er zijn ook elk jaar weer genoeg mensen die voor het eerst meegaan. Afgelopen jaar zijn er bijna 60 NFN-Jongeren meegegaan op vakantie naar Frankrijk!

Over Camping Le Colombier

Deze camping is 50 hectare groot. Er zijn veel voorzieningen, zoals een (verwarmd)zwembad, bar, restaurant en een sauna. De NFN-Jongeren hebben een eigen activiteitenveld, met een eigen kooktent, partytent en een volleybalveld. Daarnaast staan alle tenten van de NFN-Jongeren op een groot slaapveld.

Hoe ziet zo’n NFN-jongeren zomervakantie eruit?
Voor maar € 455,- (tarief 2020, 2021 nog niet bekend) verblijf je twee weken in het zonnige Frankrijk. Hier zitten de heen- en terugreis van en naar het Jaarbeursplein in Utrecht bij inbegrepen.  Het ontbijt, de lunch en het avondeten zijn ook bij de prijs inbegrepen. Ben je geen NFN-lid, maar wil je mee als introducée, dan betaal je € 55,- extra (of je wordt gratis lid van NFN). Wil je slechts een aantal dagen mee, dan kan dat ook, je betaalt € 35,00 per dag.

Tijdens de busreis is er tijd zat om alvast een deel van de groep te leren kennen. Eenmaal aangekomen op de camping is er vaak een welkomstpraatje van de campingeigenaren, waarna de jongeren tijd hebben om de tenten op te zetten.

In de vakantie zijn er meestal twee vaste dagactiviteiten voor de hele groep, waarvan een bezoek aan een stad in de buurt er vaak één van is. Er zijn ook themafeestjes, waarvan de thema’s deels voor de vakantie al bekendgemaakt worden. Daarnaast is er vaak een gala.

Er is een bar aanwezig in de partytent, waar water, frisdrank en drankjes altijd voor een klein prijsje te verkrijgen zijn.

Naast de dagactiviteiten zijn er nog keuzeactiviteiten. Voorbeelden van afgelopen jaren zijn een bezoek aan een oude grot, een stadje of kasteel, bowlen, bubble voetbal, een festival in de buurt en nog veel meer!

Vervoer
Vertrek en aankomst op het Jaarbeursplein in Utrecht met een Touringcarbus.  Het is natuurlijk altijd mogelijk om met eigen vervoer naar Le Colombier te gaan.

Wat moet ik doen om hieraan deel te mogen nemen?
Ben je NFN-lid of introducé van een NFN-lid? Dan kun jij je inschrijven! Door het jaar heen ontvang je een aantal nieuwsbrieven over de zomervakantie, waarin onder meer de organisatie voorgesteld wordt en themafeestjes bekend gemaakt worden. Ben je overtuigd en wil je mee met deze zonnige, gezellige vakantie? Schrijf je dan nu in!

Kan ik ook voor een paar dagen mee?
Het is mogelijk om ook maar een paar dagen mee te gaan of 1 week. Je betaalt € 35,00 per dag 

Contact, vragen, ideeën, opmerkingen, of wil je de nieuwsbrieven ontvangen?
Stuur dan een mailtje naar de organisatie via zomervakantie@nfn.nl.

Tot je 25e jaar gratis NFN-lidmaatschap

Jongeren tot 25 jaar krijgen een gratis lidmaatschap bij NFN. Vanaf je 18e krijg je een eigen jaarkaart. Naast dat je met die jaarkaart laat zien dat jij je eigen keuzes maakt en bloot heel gewoon vindt, krijg je ook iets van ons!

Voordelen lidmaatschap:

  • Je helpt ons om te zorgen dat al die Nederlandse blootlocaties behouden blijven en uitgebreid worden waar dat kan; 
  • We helpen onze leden en andere geïnteresseerden door het verstrekken van on- en offline informatie over naaktrecreatie;
  • Korting en voordeel bij campings, sauna’s, b&b’s en op artikelen in onze webshop. 
  • Toegang tot evenementen, zoals een zwem- of relaxdag.
  • Vier keer per jaar ontvang je onze magazines (UIT! en BlootGewoon!) in de bus.

Meld je hier aan 
Meld je hier aan om lid te worden van NFN. Ben je jonger dan 18 en wil je lid worden van NFN? Dan gaan we ervan uit dat je ouders hiervoor toestemming hebben gegeven. 

Veelgestelde vragen voor jongeren

Bekijk de veelgestelde vragen voor jongeren. Om de jongeren direct te bereiken kan er gemaild worden naar jongerencommissie@nfn.nl.  

Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact op met 033 - 253 30 50 (op werkdagen tussen 9.00 en 12.30) of stuur een mail naar info@nfn.nl

Lenteweekend 12-13-14 april 2019

En toen was het zover, lente weekend! Of nou ja, het weer was niet zo lenteachtig, maar dat mocht de pret niet bederven. Vrijdag snel de tent opzetten voor het donker wordt en al de warme kleren en dekens klaarleggen zodat je ‘s nachts half aangeschoten snel je bevroren tent (ja er lag echt ijs op de tent, bikkels zijn we) in kan duiken. Zogezegd zo gedaan! Zaterdag breekt aan! Lekker boodschapjes doen voor het heerlijke eten wat er ‘s avonds gekookt gaat worden. Daarna met zijn alle een moordspel gedaan. Dik verloren... helaas. Toen moest er gekookt worden. Groot succes natuurlijk, maar het feestje was het allergrootste succes! Iedereen had zich opgedoft voor het feest in het rood met zwart en met boa’s en veren. In een paar minuten was deze prachtig schuur omgetoverd tot een burlesque thema feestzaal. Tot in de vroege uurtjes door gedanst en de volgende ochtend moe maar tevreden terugkijken op dit weekend. Op naar de volgende! Dan hopelijk zonder vorst.

HLB-weekend 24-25-26 november 2018

Het is in andere blogberichten ook al gezegd en je zult het waarschijnlijk nog wel vaker horen, maar dit weekend was weer thuiskomen! De kartrekkers van dit weekend hadden een super leuke activiteit georganiseerd, namelijk jachtseizoen. Iedereen moest de app van dit programma downloaden zodat het gespeeld kon worden. We kregen een duidelijke uitleg en we konden gaan spelen in kleine groepjes. Wij hebben de boef uiteindelijk gepakt, yes!

’s Avonds hebben we heerlijke pasta gegeten. Het team dat dit keer het eten had verzorgd heeft echt zijn best gedaan. Het blijft knap om voor zo’n grote groep (51 man!) een lekker maaltijd neer te zetten. Gelukkig werkt het nieuwe systeem met de PILSen fantastisch en weet iedereen van tevoren wat zijn taak is op het weekend. Zo heb ik aan het eind van het weekend mee de gezamenlijke ruimte schoongemaakt en andere hebben de versiering voor het themafeest gemaakt en opgehangen.

Het thema van de zaterdagavond was “Armed Forces” en net zoals altijd werd dit breed geïnterpreteerd haha. Zo zag je natuurlijk militairen en mariniers, maar je zag ook een groepjes die verkleed waren als crisisgebied. Met witte pakken en afzetlint waren zijn gevaarlijk terrein hahaha. Het mooiste van de hele avond was toen sinterklaas en piet (!!!) ons een bezoekje brachten. We mochten ook een groepsfoto maken samen met hen. Zij hebben dit weekend onvergetelijk gemaakt.

Nazomerweekend 22-23-24 september 2018

Dit weekend vond plaats op camping ‘t Vinkel van vereniging Hertogstad. Een camping waar wij als NFN-Jongeren al vaker mochten verblijven en wat de thuisbasis is van een aantal van onze jongeren. Een camping met een prettige sfeer, vriendelijke campinggasten en een gezellige kantine, waar we zaterdagavond een mooi feestje gehad hebben. Omdat we zo dicht bij Den Bosch waren en ikzelf ook een Bosschenaar ben, vonden we het leuk om iedereen eens voor te stellen aan Oeteldonk. Het prachtige carnavalsfeest van Den Bosch, wat eerder in het jaar gaan vieren. Toepasselijk hebben we het “Zomercarnaval in Oeteldonk” genoemd. Er waar schone deurskes en meskes aanwezig 😉

Niet te vergeten zijn we overdag gaan boerengolven als keuzeactiviteit. Het weer mocht de pret niet drukken. Een aantal hebben zelfs een duik moeten nemen in de sloot om de bal te gaan halen. Hilarisch, maar ik deed het ze niet na hoor haha. Daarna lekker de sauna in en de camping had frietjes met snacks geregeld. Super weekendje weg weer! Wanneer is de volgende?

Volleybalweekend 15-16-17 juni 2018

We hebben er met z’n allen weer een geweldig weekend van gemaakt! Het was even zenuwen of het weekend door zou gaan, maar uiteindelijk was het weer super. Ook fantastisch dat we lekker in het zand konden volleyballen in plaats van op gras.

Dit is toch wel een van mijn favoriete weekenden. Samen sporten, de teamspirit voelen, gezellig een drankje en een dansje doen en heerlijk in mijn tentje kruipen om maar 3 uur te kunnen slapen, omdat we weer vroeg op moeten staan voor het volleyballen (haha).

Het toernooi was goed georganiseerd en verliep op rolletjes. Jammer dat er een team zich afgemeld had op het laatste moment, maar daardoor hebben wij in ieder geval 1 wedstrijd gewonnen. Ja… wij zijn goed in volleybal…

Er was ook weer een leuk themafeest gehad. Een themafeest wat ik al een keer eerder mee heb gemaakt in mijn tijd bij de NFN-Jongeren, maar dat drukte de pret niet. Dit was ‘Het beste uit het Wilde Westen’!

Nieuwe deelnemers

Wat verwachten nieuwe deelnemers van de NFN-jongeren? We interviewden ze!

Hoe denk je dat een NFN-J zomervakantie eruit zal zien?
• Marissa: Mijn verwachting van de zomervakantie, is dat het vooral heel gezellig wordt met vrienden en de nieuwe vrienden die je op een zomervakantie maakt. Ook verwacht ik dat er toffe activiteiten zijn. 
• Linzy: Het lijkt me super gezellig om mee te gaan op vakantie en alles mee te maken. 
• Marco: Ik denk dat de vakantie super leuk wordt. Het meeste zin heb ik in de gezellige sfeer en de leuke feestjes. 
• Audrey: Ik denk dat de mijn eerste NFN-jongeren vakantie erg gezellig en druk wordt. Ik weet niet echt wat ik moet verwachten. 
• Danielle: Ik denk dat de vakantie super gezellig wordt. Ik heb al veel gehoord van mijn zus, dat de mensen erg open zijn. 

Waar heb je het meeste zin in?
• Marissa: Ik kijk vooral uit naar de gezellige avonden en uiteraard de themafeestjes. 
• Marco: Het meeste zin heb ik in de gezellige sfeer en de leuke feestjes. 
• Danielle: Ik heb vooral zin in de themafeestjes en vind het leuk om ’s avonds een paar spelletjes te spelen.

Wat voor activiteiten wil je graag doen?
 Marissa: Ik wil ook graag op stap gaan en iets van de omgeving zien. 
 Linzy: Ik vind bijna alle activiteiten wel leuk. 
 Marco: Mij lijkt het leuk om bij een leuk buitenzwembad te gaan zwemmen.
 Audrey: Ik wil graag chillen met nieuwe vrienden. Of een speurtocht, tokkelen en kanoën. 
 Danielle: Het lijkt me ook leuk om wat avontuurlijke activiteiten te doen. 

Welk item ga jij niet vergeten mee te nemen op vakantie?
 Marissa: In mijn koffer stop ik natuurlijk de beste thema outfits!
 Linzy: Het spel Jungle Speed!
 Marco: Ik neem zeker zonnebrandcréme mee!
 Audrey: Ik vergeet zeker mijn tent, toilettas, slaapzak & telefoon niet!
 Danielle: Ik neem een kleine stoel en mijn zonnebril mee, om even uit te rusten van de avond ervoor.

 

Ervaringen van NFN-jongeren

De NFN jongeren zijn aan het woord! Hoe lang gaan ze al mee op vakantie? Wat mag je echt niet missen? En wat zijn hun leukste herinneringen? Je leest het hier!  

Hoe lang ga je al mee met de NFN Jongeren zomervakanties?
 Casper: Ik ga nu 5 jaar mee met de zomervakanties. 
• Manon: Dit wordt het 10de jaar dat ik mee ga met de vakanties. 
• Jilli: Ik ben afgelopen jaar voor het eerst met de zomervakantie mee geweest. 
• Maaike: Ik ga alweer 8 jaar mee op vakantie. 
• Tom: Aankomende zomer word mijn derde jaar. 
• Koen: Mijn eerste zomervakantie was toen ik 15 jaar was. Inmiddels ben ik 25 en ga ik aankomende zomer voor de 9de keer mee naar Frankrijk. Ik heb drie jaar met veel plezier in de organisatie gezeten. 

Waarom mag je de vakantie écht niet missen?
• Casper: De gezelligheid en alle leuke feestjes in de avond mag je echt niet missen. 
• Manon:  Er heerst een gezellige sfeer en er is respect voor elkaar. 
• Jilli: Alles is super geregeld en het is geweldig leuk om met zo'n grote groep jongeren op vakantie te gaan. 
• Maaike: De groep is zo warm en sfeervol.  
• Tom: De vakantie is een unieke kans om met iedereen op één plek, op hetzelfde moment te zijn. Oh, en de feestjes zijn niet normaal leuk! 
• Koen: Zoals het devies van de NFN-Jongeren al luidt: "De tijd van je leven". Het is een tijd die ik voor geen goud had willen missen. Je kunt helemaal jezelf zijn, ongeacht wie je bent of hoe je eruit ziet en dat is naar mijn mening echt de kracht van de groep. 

Wat vind jij het leukste tijdens de NFN Jongeren zomervakantie?
 Casper: We chillen in de zon en doen leuke activiteiten! 
• Manon: Het leukste vind ik om lekker naakt te lopen op een mooie camping in Frankrijk en van de zon te genieten. Gezellig overdag met vrienden kletsen en spelletjes spelen. En 's avonds een leuk feestje bouwen. Op de trampoline naar de sterren kijken en diepe gesprekken voeren. 
• Jilli: Je kunt tijdens de feestjes lekker losgaan met dansen! 
• Maaike: Je doet samen de leukste uitjes en viert de meest geweldige feesten. Of we liggen heerlijk bij het zwembad. Het leukste vind ik om oude vrienden weer te zien en nieuwe vrienden te maken. 
• Tom: Het leukste vind ik de themafeestjes en de chillings overdag met lekker weer. 

Wat is jouw leukste, mooiste of tofste herinnering aan een zomervakantie?
• Casper: Ik heb veel leuke herinneringen aan de vakanties. Te veel om op te noemen. 
• Manon: Mijn tofste herinnering is dat we tijdens een hike verdwaalden en vervolgens weg moesten rennen voor een Franse boer. 
• Jilli: De leukste herinnering die ik heb was van de wijnproeverij. We hebben zo hard gelachen met z'n allen (misschien kwam dat wel door al die wijn…). 
• Maaike: Mijn eerste vakantie vond ik best spannend. Ik kende niemand, behalve mijn broer Koen. Maar ik werd daar zo warm onthaald. 
• Tom: Mijn mooiste herinnering is dat ik een keer een week later kwam vanwege privé omstandigheden. Ik kreeg van iedereen zo veel steun. 
• Koen: Mijn beste herinnering is ook een vervelende herinnering. Op Domaine de l'Eglantière in 2015 ging ik met een groep op dag 2 canyonnen. Ik ging onderuit kneusde mijn enkel zwaar. Die hele vakantie stond wel echt iedereen voor mij klaar om te helpen met van alles en nog wat. Dat vind ik zo mooi aan de groep. 

Welk themafeest is jou het meest bijgebleven?
• Manon: Themafeest ‘Smurfen en Gabbers' is mij het meest bijgebleven; mensen waren helemaal blauw gebodypaint. 
• Jilli: Het leukste feest was het gala. Er was een chique diner en zelfs een fotoshoot gehouden. 
• Maaike: Het themafeest dat mij het meest is bijgebleven is ‘Rubix Cube.’ Allemaal verschillende kleuren kleding aan, ruilen en pas naar bed als je 1 kleur aan hebt. 
• Tom: Het ‘nerd’ themafeest! 

Wat wil je zeggen tegen de mensen die nog twijfelen?
• Casper: Als je deze zomervakantie meegaat, dan heb je gegarandeerd één van de leukste vakanties die je kan boeken!
• Manon: Ga gewoon mee en ervaar hoe leuk en gezellig het is! 
• Jilli: Niet twijfelen! Ik was nog nooit bloot op vakantie geweest, maar de groep is als een warm dekentje. Je moet écht meegaan want nergens is de groep zo open en gezellig!”
• Maaike: Gewoon doen! Je weet pas wat je mist als je het hebt meegemaakt! 
• Tom: Ik raad je aan eerst eens een weekend te komen, om te kijken hoe de groep is. Ga mee, probeer en ervaar! Je maakt vrienden voor de rest van je leven!
• Koen: Twijfel niet langer, schrijf je in en ga gewoon mee naar Frankrijk dit jaar. Je wilt achteraf niet de verhalen horen en denken: och, was ik maar....”