De Krösenberg

Aangesloten bij NFN

De Krösenberg

‘Een verblijf op De Krösenberg is als vakantie vieren in het buitenland met Nederland als achtertuin’, zo luidt het motto van naturistenvereniging De Krösenberg, verwijzend naar het verenigingsterrein in Duitsland, gelegen op honderd meter van de Nederlandse grens.

De Krösenberg kent een lange geschiedenis. In 1954 richtten naturisten uit de omgeving van Deventer Lichtbond De IJssel op. In 1956 vonden zij een stuk grond in het grensgebied, waar vanaf 1958 ook gekampeerd kon worden. Rond 1970 vervingen zij hun naam door Naturistenvereniging Oost-Nederland, in 1990 gingen de leden van het eerste uur zelfstandig verder als naturistenvereniging De Krösenberg.

De sfeer binnen De Krösenberg is er een van saamhorigheid en onderlinge betrokkenheid. De club telt tweehonderd leden, van wie verwacht wordt dat zij zich inzetten voor elkaar en voor de vereniging. Jaarlijks terugkerende evenementen als het paasvuur, het running dinner, het pinksterontbijt, barbecues en gezamenlijke maaltijden maken dat De Krösenberg groeit en bloeit.

Contactgegevens

De Krösenberg
Postbus 836
7550 AV Hengelo
Nederland
(het terrein van De Krösenberg ligt aan de Hallerstrasse 1 in Getelo Duitsland)

T: +49 162 498 9039
E: info@krosenberg.nl
www.krosenberg.nl