Laakse Strand

Naaktstranden

  • 17 ervaringen gedeeld
  • Gemiddeld

Minstens 5 ha ligweide met struiken en boomgroepjes langs een zeer wijds meer. Vrij open met weinig schaduw, maar wel beschutte plaatsen en gunstige ligging qua zon. Er zijn enkele strookjes zand aanwezig. Zwemwater, diepte 0,3 tot 2 meter geleidelijk toenemend en gemarkeerd met drijflijnen.

Honden aangelijnd toegestaan op het daarvoor bestemde gedeelte.

Toegang:
Per fiets vanaf de bruggen bij Nijkerk of Huizen het fietspad volgen aan de Flevolandzijde langs het Nijkerkernauw en Eemmeer tot op het terrein, precies bij de uiterste zuidpunt van Flevoland.

Per auto vanaf de A28 afslag Nijkerk en via brug over het Nijkerkernauw, 2x rechtsaf Slingerweg en dan 1e linksaf Wielseweg, borden richting Laakse strand en Flevo-Natuur volgen. Vanaf de Stichtse brug bij Huizen (N27) eerst N305 en N301 richting Nijkerk volgen, dan verder zoals vanaf Nijkerk. Ruime (betaalde) parkeerplaats aan de Wielseweg. Vanaf het uiteinde van deze parkeerplaats de dijk over en langs fietspad nog 600 meter westwaarts. Gehele jaar gratis toegankelijk.

Voor rolstoelgebruikers alleen bereikbaar via een omweg van 1,5 km over de oude parkeerplaats, links van de weg af, daar via een verhard pad over de dijk en dan langs het fietspad achter de dijk.

Er geldt een parkeerverbod aan de Rassenbeekweg. Ook vinden er controles plaats op naaktheid binnen de dijk. De gemeente wil hiermee de seksuele overlast beperken.


Faciliteiten en mogelijkheden

Er zijn eenvoudige sanitaire voorzieningen. Picknickbanken, zo nu en dan verkoop van eet- en drinkwaren en goede surfgelegenheid. Waterkwaliteit is goed, maar het doorzicht is slecht. Vlakbij het naturistenterrein Flevo-Natuur.

Faciliteiten
  • toilet

Type
  • aan binnenwater
  • zandstrand
  • beschutte ligging

Toegankelijkheid
  • gratis toegang
#Naar alle locaties

NFN gebruikt cookies om het bezoek aan onze website zo aangenaam mogelijk te maken. Met anonieme informatie over uw sitegebruik helpt u ons om de website te verbeteren en u gerichter te helpen. Klik voor meer informatie

×