De Potten (Sneekermeer)

Naaktstranden

  • 9 ervaringen gedeeld
  • Gemiddeld

Circa 1 ha ligweide met omringende bossages langs een recreatieplas aan de westzijde van en in open verbinding met het Sneekermeer. Redelijk beschut, gunstige zonligging, maar ook schaduw.

Zwemwater 1 tot max. 6 meter diep, picknickbanken, 2 steigers met zwemtrapjes. Geen zandstrand; de walkant loopt steil af en het water is enigszins troebel.

Bereikbaarheid: Alleen tijdens de zomervakantie in Noord-Nederland rijdt een pendelbus vanaf Sneek, halte op circa 600 meter vanaf het terrein.

Per fiets of auto vanaf Sneek prov. weg richting Sneekermeer en Grouw. Bij wegwijzer 10518 rechtsaf Paviljoenweg in, dit is een doodlopende weg naar het restaurant aan het meer. Onbewaakte stalling en parkeergelegenheid links van de weg.

Vanaf hier de 1e ingang gebruiken direct na de kruising met de Groenedijk (fietspad) en rechtdoor over het voetpad naar de andere kant van de plas, afstand 400 meter. Gehele jaar opengesteld, toegang gratis en goed toegankelijk voor gehandicapten (met o.a. speciale parkeergelegenheid).


Faciliteiten en mogelijkheden

Aan de overzijde van de plas zijn sanitaire voorzieningen, een EHBO-post en telefoon. In de omgeving vind je een restaurant, gelegenheid voor surfen, een camping en talloze watersportfaciliteiten.


Type
  • aan binnenwater
  • grasveld

Toegankelijkheid
  • gratis toegang
#Naar alle locaties

NFN gebruikt cookies om het bezoek aan onze website zo aangenaam mogelijk te maken. Met anonieme informatie over uw sitegebruik helpt u ons om de website te verbeteren en u gerichter te helpen. Klik voor meer informatie

×