Naakt- en surfstrand Meerwijck (Zuidlaardermeer)

Naaktstranden

  • 10 ervaringen gedeeld
  • Gemiddeld

Dit zandstrand (0,5 ha) ligt afgeschermd door bosschages aan het Zuidlaardermeer. Het terrein is matig beschut maar heeft een gunstige ligging qua zon. Het zwemwater is 0,3 tot 1,4 meter diep. Het water is troebel maar wel schoon.

In 2015 wilde de gemeente het naaktstrand sluiten vanwege overlast veroorzaakt seksrecreanten. Mede dankzij ingrijpen van NFN is dit voorkomen. Dit strand is nu in gebruik door naaktrecreanten en surfers. Lees hier meer. Om het strand voor naaktrecreatie te behouden, blijft het echter zaak om ongewenst gedrag te melden. Zie hiervoor de NFN-strandborden bij de ingang van het strand. Ook is het natuurlijk altijd mogelijk om zelf mensen aan te spreken op gedrag dat niet op een naaktstrand thuishoort.


Faciliteiten en mogelijkheden

Lente 2016 is het strand ingrijpend gewijzigd. De inrichting is opener en de oppervlakte is hierdoor vergroot. Dit enerzijds omdat er meer recreanten worden verwacht die meer ruimte nodig hebben, anderzijds om ongewenst gedrag te ontmoedigen.

In één hoek met het groen opnieuw gaan groeien. Tot zomer 2016 bijft het daarom enigdzins kaal in die hoek. Meld het ons als deze situatie niet of te weinig verbetert via strand@nfn.nl.

Verder wordt het strand gebruikt door zowel surfers als naaktrecreanten. Op het strand staan dan ook rekken voor het optuigen/drogen van surfzeilen. Bij het in/uit het water gaan, moeten beide gebruikersgroepen rekening met elkaar houden omdat het strand niet zo heel breed is.

Elders in het recreatiegebied zijn restaurants, campings en talloze watersportfaciliteiten.

Faciliteiten
  • toilet
  • eetgelegenheid

Type
  • aan binnenwater
  • zandstrand
  • beschutte ligging

Toegankelijkheid
  • gratis toegang
#Naar alle locaties

NFN gebruikt cookies om het bezoek aan onze website zo aangenaam mogelijk te maken. Met anonieme informatie over uw sitegebruik helpt u ons om de website te verbeteren en u gerichter te helpen. Klik voor meer informatie

×