Isabellagriend

Naaktstranden

  • 19 ervaringen gedeeld
  • Gemiddeld

De Isabellagriend is een populair naturistisch terrein bij de Oolderplas te Ool (gemeente Roermond). Het gebied is 4 hectare groot en ligt rondom een grindplas die in open verbinding staat met de Maas. Het wordt beheerd door de Stichting Naturisme Isabellagriend.

Ligging: opzij van de Oolderplas het pad op het terrein Ooldergreend ca. 1 km in westelijke richting volgen; pad buigt naar het zuiden; 1e afslag rechts omhoog de dijk op volgen tot op het zandpad en dan volgt na een paar meter rechts de eerste toegang tot het terrein.

Let op: Het is alleen toegestaan naakt te recreëren op het toegewezen terrein. Als je naakt in de rest van het gebied loopt, kan het zijn dat voorbijgangers naar reageren.

Bereikbaarheid:
Bus Roermond-Herten, halte aan de Oolderweg op 2,5 km vanaf het terrein. Per fiets vanaf de N271 even ten zuiden van Roermond richting Herten en Ool en dwars door deze dorpen tot aan de westzijde van Ool.

Per auto vanaf de A2 Eindhoven-Maastricht afslag Sint Joost via de A73 richting Roermond en afslag Linne nemen. Vanuit Venlo eveneens de A73 nemen tot afslag Linne. Na afslag Linne via Merum richting Herten en na Merum op eerste rotonde bij Oolderweg links naar Ool, de dijk volgen langs de Oolderplas tot ten westen van Ool.

In de bocht Maasstraat-Broekstraat de dijk oprijden en op de rotonde parkeren of al eerder langs de straten in Ool. Parkeer alleen daar waar dat kan en mag. Vanaf de parkeerplaats bij de rotonde via toegangshek het pad in westelijke richting over de dijk langs de Oolderplas circa 1 km volgen; pad buigt naar het zuiden; 1e afslag rechts omhoog de dijk op volgen tot op het zandpad en dan volgt na een paar meter rechts de eerste toegang tot het terrein.


Faciliteiten en mogelijkheden

Er zijn ligweides, speelzand voor kinderen, struinpaden en veel natuur; je kunt wandelen rondom de plas inclusief enkele meters zwemmen. Het zwemwater is 0,5 tot 12 meter diep en er zijn aanlegsteigers voor boten. Het terrein is via land en via de Maas per boot bereikbaar.


Type
  • aan binnenwater
  • grasveld
  • beschutte ligging

Toegankelijkheid
  • gratis toegang
  • parkeerterrein binnen 1 km
  • bereikbaar per OV
#Naar alle locaties

NFN gebruikt cookies om het bezoek aan onze website zo aangenaam mogelijk te maken. Met anonieme informatie over uw sitegebruik helpt u ons om de website te verbeteren en u gerichter te helpen. Klik voor meer informatie

×