Galderse Meren

Naaktstranden

  • 11 ervaringen gedeeld
  • Gemiddeld

Naakstrand Galderse Meren is een ligweide (1-2 ha) met struikgewas langs een grote zandwinningsplas. Tamelijk open en alleen beschut aan de noordkant doordat het terrein onderaan de geluidswal van de A58 ligt. Het water met een geleidelijk toenemende diepte, 0,5 tot 3,4 meter, wordt gemarkeerd met een drijflijn en is schoon en helder.

Bereikbaarheid: 

Belbus lijn Breda-Meersel, in het weekend alleen ’s middags, halte Daasdonk op bijna 3 km vanaf het terrein.

Per fiets vanuit Breda zuidwaarts via boswachterij Mastbos, vanuit Rijsbergen naar het oosten over de A16 en vanuit Galder via Galderseweg, linksaf Moerstraat, na 2 km rechtsaf Rijsbergsebaan en na 700 meter rechtsaf verhard pad in waar ‘naaktrecreatie’ staat aangegeven.

Per auto vanaf de A58 afslag Ulvenhout en borden volgen richting Galderse meren, de Moerstraat langs de zuidrand van de plas helemaal uitrijden en parkeren aan de westzijde bij de Rijsbergsebaan; niet tussen houten paaltjes door naar een zwemplas, maar pal ten noorden van parkeerplaats het verharde pad volgen. Loopafstand 200 meter.


Faciliteiten en mogelijkheden

Er zijn sanitaire voorzieningen. Goede gelegenheid voor surfen en beperkt toezicht in het hoogseizoen. Het naaktstrand is slechts door een dijkje en greppel gescheiden van een apart aangelegd niet-naturistische zwemplas met ruim zandstrand en sanitair. In het hoogseizoen verkoop van eet- en drinkwaren.

Faciliteiten
  • toilet

Type
  • aan binnenwater
  • zandstrand
  • grasveld
#Naar alle locaties

NFN gebruikt cookies om het bezoek aan onze website zo aangenaam mogelijk te maken. Met anonieme informatie over uw sitegebruik helpt u ons om de website te verbeteren en u gerichter te helpen. Klik voor meer informatie

×