Maarsseveense Plassen (vereniging Maarsseveense Plassen)

Naaktstranden

  • 7 ervaringen gedeeld
  • Gemiddeld

Recreatiegebied aan de Maarsseveense Plassen. De gelijknamige naturistenvereniging Maarsseveense Plassen is aangesloten bij de NFN.

In dit gebied is sprake van 2 naaktstranden:

A) Twee kleine ligweiden in het vrij toegankelijke deel en wel in de noordoostelijke hoek langs de lange zijde van de plas. Hier wordt naaktrecreatie gedoogd. Minder dan 0,5 ha zacht glooiende veldjes en omringende bossages. Redelijk beschut en zeer zonnig, maar vroeg en later op de dag ook schaduw. Het water (0,5 meter tot meer dan 2 meter diep) is niet afgebakend, maar het wordt hier veel minder snel diep dan bij het naturistendeel in het strandbad. Vooral buiten het strandbad is de waterkwaliteit altijd uitmuntend.

B) Een apart gedeelte binnen het strandbad, vanaf de achteringang naar links het pad volgen tussen enkele gebouwen (sauna SpaSereen) door tot voorbij een omheining: ruim 2 ha ligweiden afgewisseld door struiken en boomgroepen; goed beschut, zowel zonnige als schaduwrijke plekken. Het zwemwater, afgebakend met een drijflijn, is slechts bereikbaar via 2 kleine zandstrookjes en steigers. De diepte neemt snel toe tot meer dan 2 meter. Buiten de afscheiding is het verboden te zwemmen. Sanitair is aanwezig. Je kunt snacks en drinken kopen (alleen open bij mooi weer). 
LET OP: Je moet entree betalen bij de kassa aan de Westbroekse Binnenweg.

Bereikbaarheid:
Bus Utrecht-Maarssen NS, halte Recreatieoord op 1 km vanaf het terrein.

Per fiets vanaf Utrecht-Overvecht de Gageldijk volgen richting Maarsseveen en via het fietspad over het recreatieterrein naar de andere zijde van de plas of vanaf Maarssen richting Molenpolder via Maarsseveensevaart en Oudedijk.

Per auto vanaf de N230 ten noorden van de stad Utrecht richting Westbroek, dan linksaf de Westbroekse binnenweg richting Molenpolder, of vanaf de N230 afslag Maarsseveense Plassen volgen. Maar op de kruising voor de inrit naar de hoofdingang linksaf en via Herenweg, Maarsseveensevaart en Oudedijk om het recreatiegebied heen rijden. Het terrein is bereikbaar via het parkeerterrein van sauna Spasereen. De ingang van de NVMP en Spasereen is aan de achterzijde van de plas, aan de Westbroekse Binnenweg (aangegeven met borden). Steek bij sauna Spasereen de parkeerplaats over tot een zwart hek dat toegang geeft tot de NVMP.

Sluitingstijd 18.00 uur (bij temperaturen boven 25 graden: 19.00 uur).


Foto: NFN / Pim Tiemens


Faciliteiten en mogelijkheden

Snacks en drinken (bij mooi weer), toilet.

Faciliteiten
  • toilet
  • eetgelegenheid

Type
  • aan binnenwater
  • grasveld
  • beschutte ligging

Toegankelijkheid
  • parkeerterrein binnen 1 km
  • bereikbaar per OV
#Naar alle locaties

NFN gebruikt cookies om het bezoek aan onze website zo aangenaam mogelijk te maken. Met anonieme informatie over uw sitegebruik helpt u ons om de website te verbeteren en u gerichter te helpen. Klik voor meer informatie

×