Badstrand Maasvlakte 2 (Rotterdam)

Naaktstranden

  • 20 ervaringen gedeeld
  • Gemiddeld

Het naaktstrand aan de Tweede Maasvlakte is ontstaan in opdracht van de gemeente Rotterdam, en door samenwerking tussen Projectbureau Maasvlakte 2 en NFN.

Bij alle strandopgangen staan borden waarop het naaktstrand is aangegeven. Het is een breed strand met een weids uitzicht. Ligt tussen het textielstrand (links) en het sportstrand (rechts).

De 3 strandopgangen van het nieuwe badstrand op Maasvlakte 2 hebben een trap die ontworpen is door Jan Konings. De Rotterdamse kunstenaar bedacht een 9 meter brede betonnen trap die meerdere functies heeft en door zijn strakke maar toch ook speelse vorm goed aansluit op de duinen. De trappen van Jan Konings hebben naast elkaar treden van 20, 40 en 80 cm. Dat maakt dat ze, behalve om de duinen over te steken, ook goed bruikbaar zijn als zitelement om het zand tussen de tenen weg te halen, op mede-strandgangers te wachten, te picknicken of gewoon in de luwte te zitten.

Jan Konings liet zich voor zijn ontwerp inspireren door onder andere de monumentale trap in Odessa die voorkomt in de beroemde film 'Pantserkruiser Potemkin' van Eisenstein uit 1925, en door de Egyptische piramides waarvan de onderste rijen stenen vaak door toeristen beklommen worden.

Bereikbaarheid:
Volg de N15 vanuit Rotterdam/Den Haag. Rijd de Europaweg op. Houd links aan naar de Maasvlakteboulevard. Route naar strand staat aangegeven op de Maasvlakte 2. Het naaktstrand ligt aan de 1e parkeerplaats rechts van de strandopgang. Links op het duin staat het gebouw van de reddingsbrigade.


Faciliteiten en mogelijkheden

Bij de 1e parkeerplaats is een uitgiftpunt van snacks en dranken. Hier zijn ook enkele toiletten.

Faciliteiten
  • toilet

Type
  • aan zee
  • zandstrand

Toegankelijkheid
  • gratis toegang
  • parkeerterrein binnen 1 km
#Naar alle locaties

NFN gebruikt cookies om het bezoek aan onze website zo aangenaam mogelijk te maken. Met anonieme informatie over uw sitegebruik helpt u ons om de website te verbeteren en u gerichter te helpen. Klik voor meer informatie

×