Bezoekers Noord Aa zien toch geen heil in verplaatsing naaktstrand

Nieuws

24 augustus 2015 -

Met de laatste mooie zomerse dagen is er toch onrust ontstaan onder bezoekers van het naaktstrand Noord Aa. De gemeente Zoetermeer gaat het recreatiegebied opnieuw inrichten.

Twee weken geleden zijn de plannen voor het nieuwe naaktstrand gepresenteerd. Volgens deze plannen komt het nieuwe naaktstrand direct naast de officiële homo-ontmoetingsplaats (hop) te liggen. Gevreesd wordt dat dit het familiaire karakter van het strand teniet doet. Daarnaast wordt het strand aanzienlijk in oppervlakte verkleind. Ook maakt het zandstrand plaats voor een steil aflopende keienbodem en verdwijnen douche en toilet.

In een gesprek met de gemeente had NFN al aangegeven verplaatsing om diverse redenen niet te zien zitten. De naaktrecreanten hadden zelf naar de gemeente eerder aangegeven vóór verplaatsing te zijn. Maar op dat moment wisten zij nog niet welke de nieuwe locatie zou worden. Bezoekers en NFN hebben de gemeente inmiddels hun standpunt en een alternatief gemeld. Zij hebben afgesproken in de toekomst gezamenlijk op te treden. De bezoekers hebben een handtekeningactie gestart om hun onvrede te duidelijk te maken.

Het naaktstrand ligt tussen een kinder- en familiestrand in en wederzijds ondervindt men af en toe hinder, omdat de uiterste stranden uitsluitend via het naaktstrand zijn te bereiken. Daarom staan de vaste bezoekers in principe welwillend tegenover verplaatsing. Hierover hadden gemeente en vaste bezoekers ook gesproken in een eerder stadium.

Nieuws

Moet Goed Af plaatsmaken voor een woonwijk?

11 december - De komende feestdagen zullen voor de leden van naturistenvereniging Goed Af minder feestelijk worden. Waarschijnlijk moet hun terrein wijken voor de nieuwe woonwijk 'Amstelwijck'.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Blootzwemdag Tikibad trending op Nederlandse social media

05 december - Op 16 december organiseert Natuurlijk! NFN voor het tiende achtereenvolgende jaar een blootzwemdag in het Tikibad. Voor het eerst levert dit extreem veel media-aandacht op!

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Naaktzwemmen bij Swimfun in Joure

05 december - NFN is verheugd dat dankzij dit initiatief er nu ook mogelijkheid tot blootzwemmen is in de provincie Friesland. En bij voldoende belangstelling is er kans op herhaling! Woon je in

Lees dit nieuwsitem

NFN gebruikt cookies om het bezoek aan onze website zo aangenaam mogelijk te maken. Met anonieme informatie over uw sitegebruik helpt u ons om de website te verbeteren en u gerichter te helpen. Klik voor meer informatie

×