Biedt nieuwe recreatieplas kans voor naaktrecreanten?

Nieuws

25 mei 2016 -

Begin april meldde RTV Drenthe dat een zandwinlocatie in Aa en Hunze gaat worden ingericht als recreatieplas. Meteen hierna heeft NFN de burgemeester verzocht hier ruimte te creëren voor een naaktstrand.

Voorjaar 2014 verklaarde de gemeente Aa en Hunze het gebied rond de Grote Moere tot ‘no go” area in een (overigens nu geslaagde) poging het sekstoerisme tegen te gaan. Iedereen die zich buiten de officiële paden begeeft (dus ook naaktrecreanten) loopt kans te worden bekeurd. Feitelijk betekende dit het einde voor naaktrecreatie aan deze fraaie plas.

Tijdens een gesprek met NFN gaf burgmeester Van Oosterhout aan binnen zijn gemeente en binnen de provincie op zoek te gaan naar een alternatieve locatie. De gemeente heeft inderdaad enkele malen samen met NFN binnen Aa en Hunze naar alternatieven gezocht. Locaties die NFN eventueel wel zag zitten, vond de gemeente niet geschikt.

Tijdens deze bezoeken is ook naar de plas in Gasselterveld gekeken. Deze plas wordt nu dus geschikt gemaakt voor recreatie. En dit was voldoende aanleiding voor NFN om de burgemeester te herinneren aan zijn afspraak. Begin juni heeft een uitnodiging van de gemeente ontvangen om te zaak te bespreken. Overigens heeft de burgemeester al aangegeven een naaktstrand op deze locatie niet te zien zitten.

Uiteraard houden we je op de hoogte van de uitkomst van dit gepsrek. Ook kun je, als bewoner van de regio en mogelijk bezoeker, op basis van deze kennis zelf een verzoek voor een nieuw naaktstrand bij de gemeente indienen via gemeente@aaenhunze.nl.

Nieuws

Moet Goed Af plaatsmaken voor een woonwijk?

11 december - De komende feestdagen zullen voor de leden van naturistenvereniging Goed Af minder feestelijk worden. Waarschijnlijk moet hun terrein wijken voor de nieuwe woonwijk 'Amstelwijck'.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Blootzwemdag Tikibad trending op Nederlandse social media

05 december - Op 16 december organiseert Natuurlijk! NFN voor het tiende achtereenvolgende jaar een blootzwemdag in het Tikibad. Voor het eerst levert dit extreem veel media-aandacht op!

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Naaktzwemmen bij Swimfun in Joure

05 december - NFN is verheugd dat dankzij dit initiatief er nu ook mogelijkheid tot blootzwemmen is in de provincie Friesland. En bij voldoende belangstelling is er kans op herhaling! Woon je in

Lees dit nieuwsitem

NFN gebruikt cookies om het bezoek aan onze website zo aangenaam mogelijk te maken. Met anonieme informatie over uw sitegebruik helpt u ons om de website te verbeteren en u gerichter te helpen. Klik voor meer informatie

×