Bloot lopen in Parc de Vincennes in Parijs!

Nieuws

1 september 2017 -

Bijna een jaar nadat de gemeenteraad groen licht gaf voor het plan, is het naturistenpark een feit. Van 31 augustus tot 15 oktober mogen bezoekers de kleren uit trekken in een speciaal aangewezen zone van het Bois de Vincennes. Op borden kunnen parkbezoekers zien in welk deel van het park ze zich bevinden: in het geklede gedeelte of in het stuk waar de kleren uit mogen. Bestuurders vragen respect voor de blote stadsgenoten en melden dat nieuwsgierige gluurders niet worden getolereerd. 


"De creatie van een ruimte in het Bois de Vincennes waar naturisme zal worden toegelaten, maakt deel uit van onze ruimdenkende visie voor het gebruik van de Parijse openbare ruimte," zegt Penelope Komites, die verantwoordelijk is voor de parken in de stad. 


Het park van 7300 vierkante meter wordt beschouwd als een tijdelijk experiment. Het is gratis toegankelijk en dagelijks open van 8 uur tot 19.30 uur. De rust en naaktheid van de bezoekers van het park, maar ook van andere voorbijgangers, moeten gerespecteerd

"Het is een geweldig iets, weer meer vrijheid voor naturisten”, aldus Julien Claude-Penegry van de Parijse Naturisten Associatie. Hij denkt dat duizenden in de regio hiervan gebruik willen maken.

Parijzenaren hebben wel al een zwembad waar men naakt pootje kan baden. In Frankrijk zijn er 460 plekken waar je bloot kunt ontspannen, waarvan 155 campings en 93 stranden.

 

Nieuws

Stel je kandidaat voor de Raad van Afgevaardigden

04 juni - Lijkt het je wat om je in te zetten voor een landelijke belangenorganisatie in een team, waarmee je je betrokkenheid en enthousiasme voor je hobby kan delen? Word afgevaardigde!

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Kaartverkoop BlootGewoon! Beachparty van start

01 juni - Het leukste feestje van deze zomer gaat bijna van start! En jij kunt daar bij zijn! Vanaf nu is de kaartverkoop voor de BlootGewoon! Beachparty van start gegaan.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Wat doen wij met je persoonsgegevens?

24 mei - Voor iedereen die bij NFN staat geregistreerd: lees onze vernieuwde privacy policy!

Lees dit nieuwsitem

NFN gebruikt cookies om het bezoek aan onze website zo aangenaam mogelijk te maken. Met anonieme informatie over uw sitegebruik helpt u ons om de website te verbeteren en u gerichter te helpen. Klik voor meer informatie

×