Burgerinitiatief voor NFN een brug te ver

Nieuws

11 juli 2017 -

Deze week startte Thomas Lundy een petitie voor afschaffing van de wet op naaktrecreatie ten gunste van een algemeen recht op bloot zijn. Voor NFN komt deze stap iets te vroeg.

Het idee om naaktrecreatie uit het wetboek van strafrecht te halen is op zich niet slecht. Iedereen heeft dan het recht te bepalen wanneer hij gekleed of bloot gaat. En niet meer handhaven bespaart administratieve rompslomp, kosten en irritatie. Daarom is Thomas Lundy zijn landelijke petitie voor afschaffing van artikel 430a WvS gestart. Hij wil ook zien in hoeverre zijn animo wordt gedeeld.

In de wet is nu vastgelegd wanneer je wel en niet bloot kunt recreƫren. Afschaffing van het wetsartikel impliceert dat je overal bloot mag. Maar hoe gaat zich dit uiten? Naakte recreanten tussen geklede mensen op een strand, ok. Naakte mensen tussen geklede mensen in een winkelstraat? Naakte mensen tussen geklede mensen in een restaurant? Hoe wenselijk is dit?

NFN vindt niet dat de tijd hier nu rijp voor is. Helaas spreken de meeste naaktrecreanten nog steeds niet openlijk over hun vrijetijdsbesteding in familiekring of op het werk. Uit eigen ervaring weten we dat acceptatie niet eens altijd het grootste probleem is, maar in elk geval onbegrip of onwetendheid: vaak doet men op zijn minst lacherig over het onderwerp en moet je zaken uitleggen. NFN werkt er daarom aan om naaktrecreatie bespreekbaar te maken. Om ervoor te zorgen dat Nederland onze hobby blootgewoon vindt. Zolang dit nog niet het geval is, acht NFN de tijd nog niet rijp om artikel 430a WvS af te schaffen.
Daarnaast gaat NFN het gesprek over bloot aan met respect voor elkaars keuzes. En dat wederzijds respect bereik je nu eenmaal makkelijker, wanneer helder is waar je wel of niet bloot mag recreƫren. Ook de meeste naaktrecreanten geven aan het liefst uit de kleren te gaan op hiervoor aangewezen stranden.

NFN vertegenwoordigt alle naaktrecreanten. Dus ook onder onze achterban zal er animo zijn voor dit initiatief. Daarom delen wij dit. En NFN is, net als Thomas, benieuwd naar de resultaten.

Nieuws

Stel je kandidaat voor de Raad van Afgevaardigden

04 juni - Lijkt het je wat om je in te zetten voor een landelijke belangenorganisatie in een team, waarmee je je betrokkenheid en enthousiasme voor je hobby kan delen? Word afgevaardigde!

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Kaartverkoop BlootGewoon! Beachparty van start

01 juni - Het leukste feestje van deze zomer gaat bijna van start! En jij kunt daar bij zijn! Vanaf nu is de kaartverkoop voor de BlootGewoon! Beachparty van start gegaan.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Wat doen wij met je persoonsgegevens?

24 mei - Voor iedereen die bij NFN staat geregistreerd: lees onze vernieuwde privacy policy!

Lees dit nieuwsitem

NFN gebruikt cookies om het bezoek aan onze website zo aangenaam mogelijk te maken. Met anonieme informatie over uw sitegebruik helpt u ons om de website te verbeteren en u gerichter te helpen. Klik voor meer informatie

×