Burgerinitiatief voor NFN een brug te ver

Nieuws

11 juli 2017 -

Deze week startte Thomas Lundy een petitie voor afschaffing van de wet op naaktrecreatie ten gunste van een algemeen recht op bloot zijn. Voor NFN komt deze stap iets te vroeg.

Het idee om naaktrecreatie uit het wetboek van strafrecht te halen is op zich niet slecht. Iedereen heeft dan het recht te bepalen wanneer hij gekleed of bloot gaat. En niet meer handhaven bespaart administratieve rompslomp, kosten en irritatie. Daarom is Thomas Lundy zijn landelijke petitie voor afschaffing van artikel 430a WvS gestart. Hij wil ook zien in hoeverre zijn animo wordt gedeeld.

In de wet is nu vastgelegd wanneer je wel en niet bloot kunt recreƫren. Afschaffing van het wetsartikel impliceert dat je overal bloot mag. Maar hoe gaat zich dit uiten? Naakte recreanten tussen geklede mensen op een strand, ok. Naakte mensen tussen geklede mensen in een winkelstraat? Naakte mensen tussen geklede mensen in een restaurant? Hoe wenselijk is dit?

NFN vindt niet dat de tijd hier nu rijp voor is. Helaas spreken de meeste naaktrecreanten nog steeds niet openlijk over hun vrijetijdsbesteding in familiekring of op het werk. Uit eigen ervaring weten we dat acceptatie niet eens altijd het grootste probleem is, maar in elk geval onbegrip of onwetendheid: vaak doet men op zijn minst lacherig over het onderwerp en moet je zaken uitleggen. NFN werkt er daarom aan om naaktrecreatie bespreekbaar te maken. Om ervoor te zorgen dat Nederland onze hobby blootgewoon vindt. Zolang dit nog niet het geval is, acht NFN de tijd nog niet rijp om artikel 430a WvS af te schaffen.
Daarnaast gaat NFN het gesprek over bloot aan met respect voor elkaars keuzes. En dat wederzijds respect bereik je nu eenmaal makkelijker, wanneer helder is waar je wel of niet bloot mag recreƫren. Ook de meeste naaktrecreanten geven aan het liefst uit de kleren te gaan op hiervoor aangewezen stranden.

NFN vertegenwoordigt alle naaktrecreanten. Dus ook onder onze achterban zal er animo zijn voor dit initiatief. Daarom delen wij dit. En NFN is, net als Thomas, benieuwd naar de resultaten.

Nieuws

Mooi artikel met interview Christine Kouman in Leeuwarder Courant/Dagblad van het Noorden

17 juli - Zaterdag 15 juli stond er een mooi artikel over naaktrecreatie in de Leeuwarder Courant/Dagblad van het Noorden. Journalist Willem Bosma interviewt daarin Christine Kouman.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Flashmob: Let's go TOPless!

14 juli - Hou je van zon, zee en strand en ben je in voor iets leuks? Kom dan voor onze flashmob op woensdag 19 juli naar Zandvoort. Om stipt 14.00 uur trekken we daar onze bikinitopjes uit!

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Schrijf een review en maak kans op 2 sauna kortingbonnen!

07 juli - Schrijf een review en wie weet krijg jij een sauna kortingsbon van ons! Iedere 5e review wordt beloond met twee kaartjes met 50% korting op Sauna van Egmond in Haarlem.

Lees dit nieuwsitem

NFN gebruikt cookies om het bezoek aan onze website zo aangenaam mogelijk te maken. Met anonieme informatie over uw sitegebruik helpt u ons om de website te verbeteren en u gerichter te helpen. Klik voor meer informatie

×