Delftse Hout: Helderheid, zekerheid & veiligheid

Nieuws

27 november 2017 -

Omdat op 30 november de Delftse gemeenteraad zich over de nieuwe Algemene Plaatselijke Verordening (APV) buigt, heeft NFN het college en de gemeenteraad opnieuw gevraagd het naaktstrand in de Delftse Hout officieel aan te wijzen. Naaktrecreatie mag volgens de wet namelijk zowel op specifiek daarvoor aangewezen locaties als op niet aangewezen geschikte locaties. Na de rechtszaken rond de Delftse Hout laat de politie naaktrecreanten met rust, maar er blijven nog altijd bezoekers weg omdat zij de voorkeur geven aan een vaste plek, die ook als zodanig herkenbaar is.

NFN zou dan ook graag zien dat de gemeente Delft meer zekerheid en meer veiligheid naar de naaktrecreanten uitspreekt. Dit hebben wij dan ook kenbaar gemaakt in een brief aan burgemeester Van Bijsterveldt. Door het ontbreken van duidelijke bebording kunnen er ook discussies ontstaan tussen voor- en tegenstanders van blootrecreatie over het al dan niet naakt recreëren op een bepaalde plek.  Het creëren van duidelijkheid in de APV vermijdt ook zulke onnodige en ongewenste conversaties.

Nieuws

Honderden blije gezichten tijdens naaktzwemdag in het Tikibad

14 december - De naaktzwemdag in het Tikibad is dit jaar door meer dan 500 bezoekers bezocht. Zondag 10 december opende het tropische zwemparadijs in Wassenaar haar deuren exclusief voor...

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Nederland geen officieel naaktstrand rijker

30 november - NFN Open en Bloot is teleurgesteld dat de gemeenteraad niet heeft besloten om van de ligweide Delftse Hout een officieel naaktstrand te maken.

Lees dit nieuwsitem
Ledeninfo

BlootGewoon! Relaxdag

29 november - Donderdag 25 januari 2018 is het weer Relaxdag bij Thermae 2000. NFN-leden en introducés kunnen deze dag met een fikse korting gebruikmaken van alle faciliteiten.

Lees dit Ledeninfo

NFN gebruikt cookies om het bezoek aan onze website zo aangenaam mogelijk te maken. Met anonieme informatie over uw sitegebruik helpt u ons om de website te verbeteren en u gerichter te helpen. Klik voor meer informatie

×