Delftse Hout: Helderheid, zekerheid & veiligheid

Nieuws

27 november 2017 -

Omdat op 30 november de Delftse gemeenteraad zich over de nieuwe Algemene Plaatselijke Verordening (APV) buigt, heeft NFN het college en de gemeenteraad opnieuw gevraagd het naaktstrand in de Delftse Hout officieel aan te wijzen. Naaktrecreatie mag volgens de wet namelijk zowel op specifiek daarvoor aangewezen locaties als op niet aangewezen geschikte locaties. Na de rechtszaken rond de Delftse Hout laat de politie naaktrecreanten met rust, maar er blijven nog altijd bezoekers weg omdat zij de voorkeur geven aan een vaste plek, die ook als zodanig herkenbaar is.

NFN zou dan ook graag zien dat de gemeente Delft meer zekerheid en meer veiligheid naar de naaktrecreanten uitspreekt. Dit hebben wij dan ook kenbaar gemaakt in een brief aan burgemeester Van Bijsterveldt. Door het ontbreken van duidelijke bebording kunnen er ook discussies ontstaan tussen voor- en tegenstanders van blootrecreatie over het al dan niet naakt recreëren op een bepaalde plek.  Het creëren van duidelijkheid in de APV vermijdt ook zulke onnodige en ongewenste conversaties.

Nieuws

Politie Rhenen lekker kort door de bocht

17 juli - Afgelopen zondag kreeg de politie in Rhenen klachten over naaktrecreatie bij een lokale plas. “Dit is uiteraard niet toegestaan”, meldt de politie op Facebook. Onze mening...

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Deel met ons je ervaring op het naaktstrand

12 juli - Wie kent het niet? Het ultieme gevoel van vrijheid als je de wind en de zon op je blote huid voelt. En daarna lekker afkoelen in de weidse zee of in het groen omzoomde meer!

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

RTV Rijnmond test naaktstranden

05 juli - Kijk, dit vinden we nu leuk! Het warme weer houdt aan, de stranden zitten vol. Voor RTV Rijnmond een mooie aanleiding om de naaktstranden in hun regio onder de loep te nemen.

Lees dit nieuwsitem

NFN gebruikt cookies om het bezoek aan onze website zo aangenaam mogelijk te maken. Met anonieme informatie over uw sitegebruik helpt u ons om de website te verbeteren en u gerichter te helpen. Klik voor meer informatie

×