Inspraakavond herinrichting Klinkenbergerplas Oegstgeest

Nieuws

4 november 2015 -

Er is (nog) geen naaktstrand aan de Klinkenbergerplas (bij Oegstgeest), maar komt dat er in de toekomst wel? Tijdens de eerste inspraakavond over de herinrichting van de Klinkenbergerplas hebben NFN en naaktrecreanten het onderwerp in elk geval goed in the picture gezet.

Tijdens een eerste inspraakavond op 3 november gaven de naaktrecreanten aan dat een naaktstrand dicht bij huis zou voorzien in een grote behoefte. Daarnaast passen de waarden die naaktrecreanten aan een gebied hechten uitstekend bij de waarden die ook door veel andere deelnemers worden genoemd: rust zoeken, genieten van de ruimte en de natuur, meer diversiteit in de groenvoorziening, respect voor de natuur en het milieu.

De gemeente Oegstgeest wil in de toekomst dat meer recreanten van deze plas gaan genieten. Er zijn daarom ook al plannen voor een horeca. Maar de gemeente zoekt ook naar meer manieren om het recreatiegebied te gaan gebruiken en wil het gebied hierop herinrichten. Daarom riep zij via een website bewoners op om hun ideeën hierover kenbaar te maken. Dit leidde tot een oproep voor inrichting van een naaktstrand van één van de huidige bezoekers. NFN ondersteunde de oproep via Facebook en Twitter.

Nieuws

Moet Goed Af plaatsmaken voor een woonwijk?

11 december - De komende feestdagen zullen voor de leden van naturistenvereniging Goed Af minder feestelijk worden. Waarschijnlijk moet hun terrein wijken voor de nieuwe woonwijk 'Amstelwijck'.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Blootzwemdag Tikibad trending op Nederlandse social media

05 december - Op 16 december organiseert Natuurlijk! NFN voor het tiende achtereenvolgende jaar een blootzwemdag in het Tikibad. Voor het eerst levert dit extreem veel media-aandacht op!

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Naaktzwemmen bij Swimfun in Joure

05 december - NFN is verheugd dat dankzij dit initiatief er nu ook mogelijkheid tot blootzwemmen is in de provincie Friesland. En bij voldoende belangstelling is er kans op herhaling! Woon je in

Lees dit nieuwsitem

NFN gebruikt cookies om het bezoek aan onze website zo aangenaam mogelijk te maken. Met anonieme informatie over uw sitegebruik helpt u ons om de website te verbeteren en u gerichter te helpen. Klik voor meer informatie

×