Meer strandplezier Galderse Meren

Nieuws

24 juni 2015 -

Dankzij een goede samenwerking tussen vaste bezoekers, NFN en gemeente, komen minder mensen naar het Bredase naaktstrand Galderse Meren om een dagje 'blote mensen te kijken'. Vooral op rustige stranddagen zorgde de aanwezigheid van geklede bezoekers voor reuring.

Naaktstrandbezoekers voelden zich bekeken en onplezierig. In een enkel geval werden zij lastiggevallen. Zodra er controle kwam van politie of boa’s, verdwenen de pottenkijkers snel op fietsen en scooters via het aangrenzende natuurgebied.

Op aanraden van vaste bezoekers en NFN is de gemeente Breda nu bezig een hek te plaatsen tussen naaktstrand en natuurgebied. Hierdoor is de vluchtroute dicht en blijft het natuurgebied behouden voor de natuur.

Daarnaast spreken vaste bezoekers in groepjes sinds kort mensen aan op ongewenst gedrag. Ook deze sociale controle draagt bij aan meer veiligheid en dus meer strandplezier. Deze acties hebben al resultaat: het aantal voyeurs op het strand is teruggedrongen.

Maar er is meer positief nieuws. De vaste bezoekers promoten nu ook zelf hun strand op Facebook. Bezoekers en geïnteresseerden kunnen lid worden van de Facebookgroep Galders Meren (Naaktrecreatie)

Nieuws

Moet Goed Af plaatsmaken voor een woonwijk?

11 december - De komende feestdagen zullen voor de leden van naturistenvereniging Goed Af minder feestelijk worden. Waarschijnlijk moet hun terrein wijken voor de nieuwe woonwijk 'Amstelwijck'.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Blootzwemdag Tikibad trending op Nederlandse social media

05 december - Op 16 december organiseert Natuurlijk! NFN voor het tiende achtereenvolgende jaar een blootzwemdag in het Tikibad. Voor het eerst levert dit extreem veel media-aandacht op!

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Naaktzwemmen bij Swimfun in Joure

05 december - NFN is verheugd dat dankzij dit initiatief er nu ook mogelijkheid tot blootzwemmen is in de provincie Friesland. En bij voldoende belangstelling is er kans op herhaling! Woon je in

Lees dit nieuwsitem

NFN gebruikt cookies om het bezoek aan onze website zo aangenaam mogelijk te maken. Met anonieme informatie over uw sitegebruik helpt u ons om de website te verbeteren en u gerichter te helpen. Klik voor meer informatie

×