Naaktrecreatie De Schelphoek nu op de kaart

Nieuws

25 maart 2015 -

Al tientallen jaren wordt vindt er zeer kleinschalige naaktrecreatie plaats op de strekdam in natuurgebiedje De Schelphoek bij Serooskerke op Schouwen-Duiveland. De strandgangers zijn bewoners uit de omgeving en gasten van minicamping Smallegange’s Dijk.

De gemeente Schouwen-Duiveland heeft eerder aangegeven het natuurgebied aan te willen pakken en wil er o.a. een zorghotel bouwen. Ook zou een gedeelte van het natuurgebied worden afgesloten en dat maakt naaktrecreatie op de dam onmogelijk. NFN maakt zich nu hard voor het kleine naaktstrandje op de strekdam.

De gemeente heeft een klankbordgroep in het leven geroepen, om goed te kunnen inventariseren hoe het gebied momenteel gebruikt wordt en waar de lokale wensen liggen. NFN en minicamping Smallegange’s Dijk vertegenwoordigen hierin de naaktrecreanten.

De eerste bijeenkomst op 23 maart heeft ertoe geleid dat naaktrecreatie in dit gebied nu wel officieel op de kaart staat. En dat de naaktrecreanten als serieuze stakeholders worden gezien. Er is nu een goede uitgangpositie om te strijden voor het behoud van dit naaktstrandje.

Nieuws

Moet Goed Af plaatsmaken voor een woonwijk?

11 december - De komende feestdagen zullen voor de leden van naturistenvereniging Goed Af minder feestelijk worden. Waarschijnlijk moet hun terrein wijken voor de nieuwe woonwijk 'Amstelwijck'.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Blootzwemdag Tikibad trending op Nederlandse social media

05 december - Op 16 december organiseert Natuurlijk! NFN voor het tiende achtereenvolgende jaar een blootzwemdag in het Tikibad. Voor het eerst levert dit extreem veel media-aandacht op!

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Naaktzwemmen bij Swimfun in Joure

05 december - NFN is verheugd dat dankzij dit initiatief er nu ook mogelijkheid tot blootzwemmen is in de provincie Friesland. En bij voldoende belangstelling is er kans op herhaling! Woon je in

Lees dit nieuwsitem

NFN gebruikt cookies om het bezoek aan onze website zo aangenaam mogelijk te maken. Met anonieme informatie over uw sitegebruik helpt u ons om de website te verbeteren en u gerichter te helpen. Klik voor meer informatie

×