Naaktstrand Meerwijck voorlopig open

Nieuws

19 mei 2015 -

De lobby van naaktrecreanten is succesvol gebleken. Op 18 mei besprak de gemeenteraad van Hoogezand-Sappemeer een voorstel van het College voor opheffen van het naaktstrand in recreatiegebied Meerwijck. Volgens het College zou een verbod op naaktrecreatie de politie meer mogelijkheden bieden om zedendelicten in de omgeving van het naaktstrand tegen te gaan.

Die gedachtegang klopt in de beleving van NFN niet, en daarom spraken NFN en zwemvereniging NOL Hoogezand ten gunste van het naaktstrand in de gemeenteraadsvergadering.

Tijdens de discussie herhaalde de meerderheid van de politieke partijen veel van de door de naturisten ingebrachte argumenten. Sluiting van het naaktstrand zou gebeuren zonder dat er overleg was geweest met de naaktrecreanten zelf, sluiting zou de zedenschennis (de eigenlijke problematiek) niet oplossen en sluiting van een naaktstrand maakt het strand niet ongeschikt voor naaktrecreatie (en dus juridisch toegestaan). Daarnaast kon het College niet goed aangeven hoe groot de overlast daadwerkelijk is.

Tijdens de vergadering gaf de burgmeester aan in gesprek te zullen gaan met alle betrokkenen om te zoeken naar andere oplossingen, zolang die maar geen geld hoefden te kosten. Het was opvallend dat zowel voor- als tegenstanders van het naaktstrand geen overlast willen in het gebied, en ook geen probleem hebben met naaktrecreatie als zodanig. Het lijkt dan ook onlogisch het naaktstrand nu al zonder meer te sluiten.

Nieuws

Moet Goed Af plaatsmaken voor een woonwijk?

11 december - De komende feestdagen zullen voor de leden van naturistenvereniging Goed Af minder feestelijk worden. Waarschijnlijk moet hun terrein wijken voor de nieuwe woonwijk 'Amstelwijck'.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Blootzwemdag Tikibad trending op Nederlandse social media

05 december - Op 16 december organiseert Natuurlijk! NFN voor het tiende achtereenvolgende jaar een blootzwemdag in het Tikibad. Voor het eerst levert dit extreem veel media-aandacht op!

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Naaktzwemmen bij Swimfun in Joure

05 december - NFN is verheugd dat dankzij dit initiatief er nu ook mogelijkheid tot blootzwemmen is in de provincie Friesland. En bij voldoende belangstelling is er kans op herhaling! Woon je in

Lees dit nieuwsitem

NFN gebruikt cookies om het bezoek aan onze website zo aangenaam mogelijk te maken. Met anonieme informatie over uw sitegebruik helpt u ons om de website te verbeteren en u gerichter te helpen. Klik voor meer informatie

×