NFN en Sportboulevard onderhandelen over bloot in sauna

Nieuws

22 februari 2018 -

Als de belangenbehartiger die opkomt voor bloot ontspannen heeft NFN vandaag samen met vaste bezoekers gesproken met het management van Optisport Sportboulevard De Engh in Soest. Inzet is het vergroten van het aantal uren dat bezoekers bloot van de sauna gebruik kunnen maken. Beide partijen proberen tot een voor iedereen acceptabele oplossing te komen.

Enkele weken geleden maakte het sportcentrum bekend het saunabeleid radicaal te wijzigen. Tot dan konden bezoekers onbeperkt bloot genieten van de sauna- en wellnessfaciliteiten. M.i.v. 1 maart  zou dat nog maar twee ochtenden in de week mogelijk zijn. De overige tijden zou de sauna uitsluitend toegankelijk zijn in zwemkleding. Met deze maatregel verwacht het management nieuwe doelgroepen en meer bezoekers naar de sauna te trekken.

Het spreekt voor zich dat NFN geen voorstander is van zo’n drastische maatregel. Een 50-50 verdeling zou mooi zijn, maar het zwembad heeft aangegeven daar niet aan te willen. Er wordt nu gekeken naar wat wel haalbaar is. Daarnaast heeft het zwembad aangegeven de huidig situatie te handhaven zolang hierover wordt onderhandeld. Ook is al duidelijk dat het zwembad na verloop van tijd de nieuwe situatie met NFN en bezoekers wil evalueren.

Behalve als belangenorganisatie voor bezoekers van De Engh (waaronder NFN-leden) heeft NFN ook nog een andere relatie met dit zwembad. In september organiseerde NFN hier namelijk een zwemfeest. NFN en zwembad hebben al uitgesproken dat dit evenement voor herhaling vatbaar is. Daarnaast adviseert NFN desgewenst andere Optisport zwembaden over de haalbaarheid van blootzwemuren en organiseren NFN-verenigingen hier ook blootzwemmen.

 

Nieuws

Moet Goed Af plaatsmaken voor een woonwijk?

11 december - De komende feestdagen zullen voor de leden van naturistenvereniging Goed Af minder feestelijk worden. Waarschijnlijk moet hun terrein wijken voor de nieuwe woonwijk 'Amstelwijck'.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Blootzwemdag Tikibad trending op Nederlandse social media

05 december - Op 16 december organiseert Natuurlijk! NFN voor het tiende achtereenvolgende jaar een blootzwemdag in het Tikibad. Voor het eerst levert dit extreem veel media-aandacht op!

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Naaktzwemmen bij Swimfun in Joure

05 december - NFN is verheugd dat dankzij dit initiatief er nu ook mogelijkheid tot blootzwemmen is in de provincie Friesland. En bij voldoende belangstelling is er kans op herhaling! Woon je in

Lees dit nieuwsitem

NFN gebruikt cookies om het bezoek aan onze website zo aangenaam mogelijk te maken. Met anonieme informatie over uw sitegebruik helpt u ons om de website te verbeteren en u gerichter te helpen. Klik voor meer informatie

×