NFN pleit voor duidelijkheid over naaktrecreatie Schelphoek

Nieuws

3 december 2015 -

Sinds maart 2015 zetten NFN en de eigenaar van camping Smallegange’s Dijk zich in voor behoud van de mogelijkheid om naakt te zwemmen en zonnen in De Schelphoek (Schouwen-Duiveland). Als het naaktstrand behouden blijft (en die mogelijkheid bestaat) wil NFN dat de gemeente het naaktstrand t.z.t. ook duidelijk promoot.

De lobby van de naaktrecreanten binnen de gemeentelijke werkgroep heeft er al toe geleid dat het naaktstrand in elk geval officieel is opgenomen in de toekomstplannen voor het gebied. Nu de gemeentelijke inventarisatie van alle gebruikerswensen in de eindfase zit, heeft NFN de gemeente in november geadviseerd om het gedoogstrand t.z.t. ook duidelijk zichtbaar te maken. Dit ter promotie van het divers toeristisch aanbod en uiteraard ter vergroting van de duidelijkheid van alle toekomstige gebruikers. De gemeente staat hier welwillend tegenover, maar er is nog een lange weg te gaan. Eerst spreken in februari de bewoners zich uit over de plannen, en vervolgens de gemeente.

De gemeente Schouwen-Duiveland wil het recreatie- en natuurgebied bij Serooskerke kwalitatief verbeteren en een toeristische impuls geven door o.a. het bouwen van een hotel en strengere handhaving van expliciete natuurgebieden. Hierdoor kwam de aanwezigheid van het naaktstrand op de strekdam onder druk te staan en namen NFN en camping zitting in de werkgroep om de toekomstplannen voor te bereiden. Binnen de werkgroep stuitte de aanwezigheid van een kleinschalig naaktstrand niet op bezwaren.

Lees hier alle artikelen over Smallegange's Dijk/De Schelphoek

Nieuws

Moet Goed Af plaatsmaken voor een woonwijk?

11 december - De komende feestdagen zullen voor de leden van naturistenvereniging Goed Af minder feestelijk worden. Waarschijnlijk moet hun terrein wijken voor de nieuwe woonwijk 'Amstelwijck'.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Blootzwemdag Tikibad trending op Nederlandse social media

05 december - Op 16 december organiseert Natuurlijk! NFN voor het tiende achtereenvolgende jaar een blootzwemdag in het Tikibad. Voor het eerst levert dit extreem veel media-aandacht op!

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Naaktzwemmen bij Swimfun in Joure

05 december - NFN is verheugd dat dankzij dit initiatief er nu ook mogelijkheid tot blootzwemmen is in de provincie Friesland. En bij voldoende belangstelling is er kans op herhaling! Woon je in

Lees dit nieuwsitem

NFN gebruikt cookies om het bezoek aan onze website zo aangenaam mogelijk te maken. Met anonieme informatie over uw sitegebruik helpt u ons om de website te verbeteren en u gerichter te helpen. Klik voor meer informatie

×