Nieuwe Haagse strandnota vertraagd

Nieuws

5 januari 2016 -

Najaar 2015 startte de gemeente Den Haag een consultatieronde in opmars naar een nieuw strandbeleid en nieuwe strandnota. NFN neemt hieraan deel met als inzet het behoud van de drie Haagse naaktstranden. Eind december meldde de Haagse wethouder Brevis aan NFN dat het hem niet meer ging lukken om nog in 2015 de nieuwe plannen voor de Haagse stranden te presenteren. De verwerking van de commentaren en suggesties van de vele bezoekers aan de verschillende consultatierondes kost de gemeente meer tijd dan was voorzien. De nieuwe plannen zullen nu begin 2016 jaar worden gepresenteerd.

De gemeente Den Haag wil de stranden beter gaan promoten en het aanbod meer afstemmen op de wensen van de bezoekers. Als belangenorganisatie voor naaktrecreanten heeft NFN enkele malen acte de présence gegeven bij de druk bezochte inspraakrondes. Tenslotte telt de hofstad maar liefst drie naaktstranden: Scheveningen, Kijkduin en het Westduinpark. Alle drie worden ze goed bezocht en voorzien dus in een behoefte. Daarnaast passen ze alle drie ook uitstekend binnen de karakterisering die de gemeente voor deze stranden voor ogen staat: resp. eigengereidheid, kleinschalig toerisme en stiltestrand.  

Tijdens de bijeenkomsten bleek dat veel strandbezoekers, sporters en gebruikersverenigingen tevreden zijn met de huidige zonering. Hoewel NFN dan ook niet onmiddellijk grote veranderingen verwacht, blijft het natuurlijk zaak vinger aan de pols te houden.

Nieuws

Moet Goed Af plaatsmaken voor een woonwijk?

11 december - De komende feestdagen zullen voor de leden van naturistenvereniging Goed Af minder feestelijk worden. Waarschijnlijk moet hun terrein wijken voor de nieuwe woonwijk 'Amstelwijck'.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Blootzwemdag Tikibad trending op Nederlandse social media

05 december - Op 16 december organiseert Natuurlijk! NFN voor het tiende achtereenvolgende jaar een blootzwemdag in het Tikibad. Voor het eerst levert dit extreem veel media-aandacht op!

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Naaktzwemmen bij Swimfun in Joure

05 december - NFN is verheugd dat dankzij dit initiatief er nu ook mogelijkheid tot blootzwemmen is in de provincie Friesland. En bij voldoende belangstelling is er kans op herhaling! Woon je in

Lees dit nieuwsitem

NFN gebruikt cookies om het bezoek aan onze website zo aangenaam mogelijk te maken. Met anonieme informatie over uw sitegebruik helpt u ons om de website te verbeteren en u gerichter te helpen. Klik voor meer informatie

×