Oegstgeest onderzoekt mogelijkheid naaktstrand

Nieuws

17 december 2015 -

Tijdens de eerste inspraakavond over de herinrichting van natuur- en recreatiegebied Klinkenbergerplas wekte het wordt “naaktstrand” nog hier en daar lacherige reacties op. Tijdens de derde en afsluitende bijeenkomst gisteravond presenteerde de gemeentelijke landschapsarchitect o.a.  de mogelijke locatie voor een nieuw naaktstrandje. En niemand lachte meer. Sterker nog: tijdens deze bijeenkomsten dachten ook niet-naaktrecreanten actief mee over de mogelijke plek voor een naaktstrand.

Hiermee hebben de acties van buurtbewoners/(potentiële) bezoekers samen met NFN voorlopig vruchten afgeworpen. Natuurlijk is het naaktstrand nog geen feit. De gemeente Oegstgeest zal begin volgend jaar de mogelijkheid van een naaktstrandje verder onderzoeken en maakt hierbij gebruik van de expertise van NFN. Wordt dus vervolgd.

De gemeente Oegstgeest wil de aantrekkelijkheid van het gebied vergroten, zodat in de toekomst meer recreanten van de Klinkenberger plas gaan genieten.  Daarom riep zij via een speciale website bewoners op om hun ideeën hierover kenbaar te maken. Dit leidde tot een oproep voor inrichting van een naaktstrand van één van de huidige bezoekers. NFN ondersteunde de oproep via Facebook en Twitter.

Lees hier meer over de eerste inspraakavond van de Klinkenberger Plas.

Nieuws

Moet Goed Af plaatsmaken voor een woonwijk?

11 december - De komende feestdagen zullen voor de leden van naturistenvereniging Goed Af minder feestelijk worden. Waarschijnlijk moet hun terrein wijken voor de nieuwe woonwijk 'Amstelwijck'.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Blootzwemdag Tikibad trending op Nederlandse social media

05 december - Op 16 december organiseert Natuurlijk! NFN voor het tiende achtereenvolgende jaar een blootzwemdag in het Tikibad. Voor het eerst levert dit extreem veel media-aandacht op!

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Naaktzwemmen bij Swimfun in Joure

05 december - NFN is verheugd dat dankzij dit initiatief er nu ook mogelijkheid tot blootzwemmen is in de provincie Friesland. En bij voldoende belangstelling is er kans op herhaling! Woon je in

Lees dit nieuwsitem

NFN gebruikt cookies om het bezoek aan onze website zo aangenaam mogelijk te maken. Met anonieme informatie over uw sitegebruik helpt u ons om de website te verbeteren en u gerichter te helpen. Klik voor meer informatie

×