Officiële status naturistenstrand De Berendonck nabij

Nieuws

4 april 2018 -

Het naaktstrand van recreatieplas De Berendonck krijgt waarschijnlijk over een jaar een officiële status. Wij denken dat dat meer bezoekers zal opleveren. Nadat er een toiletgebouw en douche zijn geplaatst, wil gebiedseigenaar Leisurelands het strand door de gemeente Wijchen als naturistenstrand laten aanwijzen. Dat zou moeten gebeuren ten tijde van de oplevering van het nieuwe saunacomplex Thermen Berendonck.

Bernd Huijser, onze adviseur openbare naaktrecreatie  denkt dat de opening van dit saunacomplex een positieve uitwerking zal hebben voor de naaktrecreanten. Naast dat de plek sanitaire faciliteiten krijgt, wordt de omgeving ook opener, beter bereikbaar en er is meer sociale controle. Hij denkt dat het bezoekersaantal zal toenemen, wanneer het strand een officiële status krijgt: "Mensen hebben behoefte aan duidelijkheid. Er zijn nu zo'n 50 vaste bezoekers. Het ligt goed, wordt al lange tijd door recreanten bezocht en er wordt niet over geklaagd."

De Berendonck -plas

Nieuws

Politie Rhenen lekker kort door de bocht

17 juli - Afgelopen zondag kreeg de politie in Rhenen klachten over naaktrecreatie bij een lokale plas. “Dit is uiteraard niet toegestaan”, meldt de politie op Facebook. Onze mening...

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Deel met ons je ervaring op het naaktstrand

12 juli - Wie kent het niet? Het ultieme gevoel van vrijheid als je de wind en de zon op je blote huid voelt. En daarna lekker afkoelen in de weidse zee of in het groen omzoomde meer!

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

RTV Rijnmond test naaktstranden

05 juli - Kijk, dit vinden we nu leuk! Het warme weer houdt aan, de stranden zitten vol. Voor RTV Rijnmond een mooie aanleiding om de naaktstranden in hun regio onder de loep te nemen.

Lees dit nieuwsitem

NFN gebruikt cookies om het bezoek aan onze website zo aangenaam mogelijk te maken. Met anonieme informatie over uw sitegebruik helpt u ons om de website te verbeteren en u gerichter te helpen. Klik voor meer informatie

×