Ook in 2016 bloot op het Almeerderstrand?

Nieuws

16 december 2015 -

Deze week spraken gemeente en naaktrecreanten (Almeerse naturistenverenigingen Chamavi en De Waterlelie, vaste bezoekers en NFN) alweer over een nieuw strandseizoen aan het Almeerderstrand.

De reacties van de bezoekers van het naaktstrand, dat sinds half juli door de gemeente was aangewezen na een intensieve lobby van de naturisten, waren ronduit positief. De mooie locatie, maar ook het schone water (op het Zilverstrand was er nogal eens blauwalg) werden alom geprezen. Ook de gemeente toonde zich positief: tijdens de regelmatige controles van de politie bleek er vooral onduidelijkheid te bestaan over het nieuwe gebruik van het strand, van toegenomen onveiligheid bleek geen sprake. Daarom pleitten de naaktrecreanten ervoor om ook in 2016 deze plek voor naaktrecreatie te bestemmen. En het zonodig officieel als naaktstrand aan te wijzen, als hierdoor meer duidelijkheid voor alle bezoekers wordt gecreëerd. Het einddoel blijft uiteraard een ruimere plek op het Zilverstrand, zodra dit wordt opgeleverd.

De gemeente had hier op zich wel oren na. Alleen behandelt de gemeente op dit moment nog enkele bezwaren die bewoners hadden ingebracht n.a.v. het besluit in juli om het naaktstrand in gebruik te nemen. De gemeente wil wel het advies van de bezwarencommissie afwachten. Ook moest de gemeente een overeenkomst sluiten met grondeigenaar Staatsbosbeheer om het naaktstrand in 2015 te kunnen realiseren. Het is de vraag of Staatsbosbeheer ook in 2016 weer wil meewerken.

In april 2016 presenteert Almere de nieuwe bepalingen voor alle recreatiegebieden. Uiteraard is ons streven om dan alles in kannen en kruiken te hebben.

Lees o.a. ook

- Almere maakt ruimbaan voor naaktrecreanten
- Bezoekers Zilverstrand voorlopig naar Laakse Strand

Nieuws

Moet Goed Af plaatsmaken voor een woonwijk?

11 december - De komende feestdagen zullen voor de leden van naturistenvereniging Goed Af minder feestelijk worden. Waarschijnlijk moet hun terrein wijken voor de nieuwe woonwijk 'Amstelwijck'.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Blootzwemdag Tikibad trending op Nederlandse social media

05 december - Op 16 december organiseert Natuurlijk! NFN voor het tiende achtereenvolgende jaar een blootzwemdag in het Tikibad. Voor het eerst levert dit extreem veel media-aandacht op!

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Naaktzwemmen bij Swimfun in Joure

05 december - NFN is verheugd dat dankzij dit initiatief er nu ook mogelijkheid tot blootzwemmen is in de provincie Friesland. En bij voldoende belangstelling is er kans op herhaling! Woon je in

Lees dit nieuwsitem

NFN gebruikt cookies om het bezoek aan onze website zo aangenaam mogelijk te maken. Met anonieme informatie over uw sitegebruik helpt u ons om de website te verbeteren en u gerichter te helpen. Klik voor meer informatie

×