Recreatiegebied Meerwijck straks eerste naakt- en surfstrand van Nederland?

Nieuws

9 oktober 2015 -

Er is veel te doen geweest over Meerwijck. Sluiting dreigde voor het naaktstrand, maar het tij is gekeerd. NFN, gemeente Hoogezand-Sappemeer en de surfers die gebruikmaken van het recreatiegebied hebben onderzocht hoe het huidige naaktstrand een gecombineerd strand voor naaktrecreanten én surfers kan worden.

Eind mei stak de succesvolle lobby van NFN en de plaatselijke zwemvereniging NOL-Hoogezand een stokje voor onmiddelijke sluiting van het naaktstrand. Volgens het College van Burgemeester en Wethouders was dit de enige manier om seksuele overlast tegen te gaan. Op verzoek van de raad zijn gemeente en verschillende bewoners- en belangengroepen, waaronder de gebruikers van de homo-ontmoetingsplaats (hop), in gesprek gegaan over hoe het gebied door iedereen zo goed mogelijk kan worden gebruikt.

Met flink wat kap- en snoeiwerkzaamheden en een goede bebording, moet een gecombineerd naakt- en surfstrand haalbaar zijn. Er zijn inmiddels principe-afspraken gemaakt over het gezamenlijk gebruik van het strand. Surfers en NFN maken medio oktober een voorstel voor de inrichting van het strand. De gemeente toetst dit op (financiële) haalbaarheid. De rust- en ruimtementaliteit van naaktrecreanten sluit goed aan bij de ontspannen sfeer van de surfers. De verwachting is dat beide gebruikersgroepen elkaar hierin wel zullen vinden. En wanneer het strand intensiever wordt gebruikt, wordt het ook veiliger en dus aantrekkelijker.

Opnieuw een succes en positieve stap vooruit om naaktrecreatie in dit gebied te behouden en plezieriger te maken!

Nieuws

Moet Goed Af plaatsmaken voor een woonwijk?

11 december - De komende feestdagen zullen voor de leden van naturistenvereniging Goed Af minder feestelijk worden. Waarschijnlijk moet hun terrein wijken voor de nieuwe woonwijk 'Amstelwijck'.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Blootzwemdag Tikibad trending op Nederlandse social media

05 december - Op 16 december organiseert Natuurlijk! NFN voor het tiende achtereenvolgende jaar een blootzwemdag in het Tikibad. Voor het eerst levert dit extreem veel media-aandacht op!

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Naaktzwemmen bij Swimfun in Joure

05 december - NFN is verheugd dat dankzij dit initiatief er nu ook mogelijkheid tot blootzwemmen is in de provincie Friesland. En bij voldoende belangstelling is er kans op herhaling! Woon je in

Lees dit nieuwsitem

NFN gebruikt cookies om het bezoek aan onze website zo aangenaam mogelijk te maken. Met anonieme informatie over uw sitegebruik helpt u ons om de website te verbeteren en u gerichter te helpen. Klik voor meer informatie

×