Almere maakt ruim baan voor naaktrecreanten

Persbericht

14 juli 2015 -

Het is zover: na twee jaar lobbyen door NFN en de Almeerse naturistenverenigingen is er vanaf vandaag weer een stukje strand in Almere waar je bloot van de zon kan genieten. Naaktrecreanten kunnen daarvoor terecht op het zuidelijke deel van het Almeerderstrand.

Het College van Almere heeft besloten het hondenuitlaatstrand in Almere in te verplaatsen, waardoor er ruimte vrijkomt voor naaktrecreatie. NFN, de landelijke belangenorganisatie voor naaktrecreanten, is natuurlijk blij met dit besluit. De gemeente komt hiermee namelijk tegemoet aan de wens van NFN en de Almeerse naturistenverenigingen De Waterlelie en Chamavi om een tijdelijk naaktstrand in te richten. Samen met vaste bezoekers van het Zilverstrand voerden zij al sinds najaar 2013 onderhandelingen met de gemeente over een tijdelijke locatie.

In juni kwamen de gesprekken tussen de gemeente, NFN en de andere naturistische partijen in een stroomversnelling. De gemeente handelde vervolgens snel, met in elk geval een naaktstrand voor de rest van dit zomerseizoen tot gevolg. Het strand is kleiner dan het voormalig naaktstrand op het Zilverstrand, maar biedt in elk geval een goede tijdelijke uitkomst voor de vele naaktrecreanten in Almere en omgeving. Voorheen konden naaktrecreanten terecht op het Zilverstrand, maar die locatie is al sinds 2013 gesloten in verband met de verbreding van de snelweg A6.

Door het zomerreces was er geen tijd meer het betreffende stuk strand officieel aan te wijzen als naaktstrand. In de praktijk is zo’n officiële benoeming ook niet nodig. Net als op elk naaktstrand gelden hier de regels van goed gedrag. Bovendien is het recht op naaktrecreatie juridisch geregeld. In Nederland kun je volgens de wet op elke daarvoor geschikte plek bloot zonnen. Dat je daarbij niet zichtbaar bent vanaf de openbare weg, de meeste andere bezoekers ook naakt recreëren of hier geen problemen mee hebben, zijn de belangrijkste criteria.

Nieuws

Moet Goed Af plaatsmaken voor een woonwijk?

11 december - De komende feestdagen zullen voor de leden van naturistenvereniging Goed Af minder feestelijk worden. Waarschijnlijk moet hun terrein wijken voor de nieuwe woonwijk 'Amstelwijck'.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Blootzwemdag Tikibad trending op Nederlandse social media

05 december - Op 16 december organiseert Natuurlijk! NFN voor het tiende achtereenvolgende jaar een blootzwemdag in het Tikibad. Voor het eerst levert dit extreem veel media-aandacht op!

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Naaktzwemmen bij Swimfun in Joure

05 december - NFN is verheugd dat dankzij dit initiatief er nu ook mogelijkheid tot blootzwemmen is in de provincie Friesland. En bij voldoende belangstelling is er kans op herhaling! Woon je in

Lees dit nieuwsitem

NFN gebruikt cookies om het bezoek aan onze website zo aangenaam mogelijk te maken. Met anonieme informatie over uw sitegebruik helpt u ons om de website te verbeteren en u gerichter te helpen. Klik voor meer informatie

×