De beste naturistenhotels

Nieuws

28 november 2014 -

Het Australische News.com kwam met een lijst van de beste hotels van over de hele wereld waar je als naaktrecreant kan vertoeven. Mits je het kan betalen, is er voor iedereen wat wils.

1. Hidden Beach Resort, Tulum in Mexico
Het is eerst nog een eindje vliegen, maar op een half uur rijden van Cancun Airport vind je dit 42 kamers tellende hotel. De accommodatie staat bekend om het luxueuze eten. En het maakt niet uit welke activiteit je hier wilt ondernemen, het mag allemaal in je blootje. Dit resort is alleen voor volwassen bezoekers.

2. Hotel Oz'Inn, Cap d'Agde in Frankrijk
Dit Zuid-Franse verblijf is voor de Nederlandse naturist beduidend minder ver. Het hotel heeft vier sterren. Er is gratis wifi en er is een keuze aan verschillende soorten kamers.

3. Vritomartis, Kreta in Griekenland
Kreta heeft meer dan alleen dronken jongeren die Chersonissos onveilig maken. Het familiaire naturistenhotel Vritomartis, vernoemd naar de Kretense godin van de vruchtbaarheid, ligt in een omgeving van ongerepte natuur. Mocht je geen zin hebben in de activiteiten, dan zou je daar ook nog kunnen trouwen.

4. Hotel zum Walde, Stolberg in Duitsland
Verstopt in hartje Duitsland tussen de bomen van de Buchenwälder zit Hotel zum Walde. Het hotel is niet alleen voor naturisten, maar is wel gericht op deze klantenkring. In het centrum van het hotel, de sauna en het zwembad, mag altijd naturistisch gerecreëerd worden, maar ook gekleed. Tussen bepaalde tijden is het alleen toegestaan om naturistisch te recreëren.

5. Club Orient Resort, Sint-Maarten op de Franse Antillen
Sinds dit jaar mag dit hotel zich winnaar noemen van het 'Certificate of Excellence' van Tripadvisor. Er zijn diverse (water-)sportactiviteiten en er is een strandmassage. Kinderen zijn hier welkom.

6. Hotel Vera Playa Club, Almeria in Spanje
Het resort is gemaakt voor een grote nudistische vakantiegemeenschap. Er zijn diverse soorten sporten te doen, alleen of in groepsverband. Voor de kleintjes zijn er ook verschillende programma's beschikbaar.

7. Hylteberga Gard Naturist Bed & Breakfast, Skurup in Zweden
Deze kleinschalige B&B is geweldig voor mensen die nieuw zijn in het naaktrecreëren. Zweden staan bekend om hun open karakter en zelfs de buren van deze accommodatie kijken niet raar op als je ineens in je adamskostuum voor hun neus staat.

8. Gästehaus Lührmann, Ramsau am Dachstein in Oostenrijk
Lührmann voelt qua interieur erg 60's en 70's aan. Dat vrije tijdperk voel je ook terug in de benadering van het runnen van dit hotel. Hier kan niet alleen in de zon naakt gerecreëerd worden, in de sneeuw mag dat ook. De griep is dan wel voor eigen rekening.

9. Clover Spa and Hotel, Birmingham in Engeland
Ondanks de preutsheid van de Britten, mogen naaktrecreanten hier onderdak vinden. In dit luxueuze hotel met ruimte voor zeven kamers, ligt meer de nadruk op wellness en relaxen dan op activiteiten.

10. Naturist Panorama Hotel, Vassilikos in Griekenland
De hekkensluiter van deze lijst bevindt zich net als Vritomartis in Griekenland. Het gebied rond het Naturist Panorama Hotel op het eiland Zakynthos is vrijwel onberoerd gelaten door het massatoerisme. Bij aankomst in dit familiehotel zal hotelhond Poochi je kwispelend verwelkomen.

Nieuws

Najaarsactie 2019

01 september - Nog geen lid van NFN Open & Bloot? Dan mis je een hoop! Meld je nu aan en je bent de rest van 2019 gratis lid! Je betaalt nu slechts € 30,20 en bent dan t/m 2020 lid.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Leef en laat leven! Nog meer zorgen voor Hellevoetsluis

22 juli - Het motto “Leef en laat leven” van de Naturisten Vereniging Hellevoetsluis komt in de nieuwste plannen van de gemeente lelijk onder druk te staan.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Single en man? Soms helaas een probleem…

01 juli - Sinds 2018 heeft NFN Open en Bloot meerdere meldingen ontvangen van alleenreizende mannen die geen toegang kregen op het grote Franse naturistenterrein CHM Montalivet bij Bordeaux.

Lees dit nieuwsitem