Beachclub naast naaktstrand Hilgelo

Nieuws

4 mei 2017 -

De beachclub moet meer mensen gaan trekken naar recreatiegebied Hilgelo. Wellicht zullen naaktrecreanten spelende kinderen gaan horen en niet alleen de vogels. NFN luistert waakzaam mee.

De beachclub staat gepland tussen het textiel- en het naaktstrand. Naaktstrand en beachclub komen overigens niet direct naast elkaar te liggen: de huidige bomengrens blijft behouden. Terreineigenaar Leisurelands meldde aan NFN te verwachten dat eventuele waterspeeltoestellen geen inkijk bieden op het naaktstrand. Het is wel mogelijk dat bezoekers van het naaktstrand spelende kinderen horen. NFN heeft Leisurelands gevraagd in elk geval de rust op het naaktstrand zoveel mogelijk te garanderen. Uiteraard blijft NFN de zaak kritisch volgen. Bezoekers kunnen hun ervaringen straks mailen naar strand@nfn.nl.

Beachclub is misschien nog een te groot woord voor de nu beoogde strandtent en het opblaasbaar waterpretpark. De initiatiefnemers hebben inmiddels het benodigde startkapitaal binnengehaald via crowdfunding. Gemeente Winterswijk en Leisurelands staan positief tegenover de ontwikkeling, omdat het recreatiegebied hierdoor een ‘kwaliteitsimpuls’ krijgt.

NFN constateert al lang dat recreatiegebieden steeds meer worden geëxploiteerd. En als hierdoor o.a. een naaktstrand wordt gefinancierd, dan is dit ok. Ook al vraagt dit om grotere flexibiliteit van alle recreanten, dus ook de naaktrecreanten. Alleen wanneer naaktstranden langere periodes onbereikbaar zijn door bijv. festivals of naaktrecreanten onevenredig veel hinder ondervinden van nieuwe maatregelen, dan komen we uiteraard graag in actie. We nodigen je dan ook altijd uit om meldingen en commentaren te mailen naar strand@nfn.nl

Nieuws

Najaarsactie 2019

01 september - Nog geen lid van NFN Open & Bloot? Dan mis je een hoop! Meld je nu aan en je bent de rest van 2019 gratis lid! Je betaalt nu slechts € 30,20 en bent dan t/m 2020 lid.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Leef en laat leven! Nog meer zorgen voor Hellevoetsluis

22 juli - Het motto “Leef en laat leven” van de Naturisten Vereniging Hellevoetsluis komt in de nieuwste plannen van de gemeente lelijk onder druk te staan.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Single en man? Soms helaas een probleem…

01 juli - Sinds 2018 heeft NFN Open en Bloot meerdere meldingen ontvangen van alleenreizende mannen die geen toegang kregen op het grote Franse naturistenterrein CHM Montalivet bij Bordeaux.

Lees dit nieuwsitem