Berend Botje niet meer bloot op het strand?

Nieuws

10 april 2015 -

De gemeente Hoogezand-Sappemeer heeft niets tegen naaktrecreanten, zo verzekerde de gemeente NFN maart jl., maar zij wil wel optreden tegen de aanhoudende klachten over seksuele handelingen in het openbaar.

Sluiten terrein is wettelijk heel lastig

Op dat moment stond de gemeente niet meer open voor overleg met de belangenorganisatie. Wel heeft NFN de gemeente geattendeerd op de moeilijkheid om naaktrecreatie wettelijk te verbieden, zoals is gebleken uit de rechtszaken in Delft (zie: vrijspraak hoger beroep Delftse Hout).

Alternatieve locaties

Daarnaast heeft NFN er sterk op aangedrongen nogmaals te kijken naar een alternatieve locatie. De gemeente houdt NFN van de politieke ontwikkelingen rond het mogelijke verbod op de hoogte.
NFN roept bezoekers van het naaktstrand die bereid zijn zich in een commissie- of raadsvergadering uit te spreken voor behoud van een naaktstrand dan ook op zich te melden via info@nfn.nl.

Huidige plek weinig aantrekkelijk

De afgelopen jaren heeft de gemeente op verschillende manieren geprobeerd de overlast in te dammen. De politiecontroles zijn verscherpt en het naaktstrand is verplaatst naar een meer open plek. Omdat deze plek geen schaduw bood en niet werd onderhouden, verloor het strand zijn aantrekkingskracht. Veel naaktrecreanten hebben hierdoor afgehaakt, beaamt de plaatselijke zwemvereniging NOL Hoogezand.

Nieuws

Najaarsactie 2019

01 september - Nog geen lid van NFN Open & Bloot? Dan mis je een hoop! Meld je nu aan en je bent de rest van 2019 gratis lid! Je betaalt nu slechts € 30,20 en bent dan t/m 2020 lid.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Leef en laat leven! Nog meer zorgen voor Hellevoetsluis

22 juli - Het motto “Leef en laat leven” van de Naturisten Vereniging Hellevoetsluis komt in de nieuwste plannen van de gemeente lelijk onder druk te staan.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Single en man? Soms helaas een probleem…

01 juli - Sinds 2018 heeft NFN Open en Bloot meerdere meldingen ontvangen van alleenreizende mannen die geen toegang kregen op het grote Franse naturistenterrein CHM Montalivet bij Bordeaux.

Lees dit nieuwsitem