Bezoekers Noord Aa zien toch geen heil in verplaatsing naaktstrand

Nieuws

24 augustus 2015 -

Met de laatste mooie zomerse dagen is er toch onrust ontstaan onder bezoekers van het naaktstrand Noord Aa. De gemeente Zoetermeer gaat het recreatiegebied opnieuw inrichten.

Twee weken geleden zijn de plannen voor het nieuwe naaktstrand gepresenteerd. Volgens deze plannen komt het nieuwe naaktstrand direct naast de officiële homo-ontmoetingsplaats (hop) te liggen. Gevreesd wordt dat dit het familiaire karakter van het strand teniet doet. Daarnaast wordt het strand aanzienlijk in oppervlakte verkleind. Ook maakt het zandstrand plaats voor een steil aflopende keienbodem en verdwijnen douche en toilet.

In een gesprek met de gemeente had NFN al aangegeven verplaatsing om diverse redenen niet te zien zitten. De naaktrecreanten hadden zelf naar de gemeente eerder aangegeven vóór verplaatsing te zijn. Maar op dat moment wisten zij nog niet welke de nieuwe locatie zou worden. Bezoekers en NFN hebben de gemeente inmiddels hun standpunt en een alternatief gemeld. Zij hebben afgesproken in de toekomst gezamenlijk op te treden. De bezoekers hebben een handtekeningactie gestart om hun onvrede te duidelijk te maken.

Het naaktstrand ligt tussen een kinder- en familiestrand in en wederzijds ondervindt men af en toe hinder, omdat de uiterste stranden uitsluitend via het naaktstrand zijn te bereiken. Daarom staan de vaste bezoekers in principe welwillend tegenover verplaatsing. Hierover hadden gemeente en vaste bezoekers ook gesproken in een eerder stadium.

Nieuws

Najaarsactie 2019

01 september - Nog geen lid van NFN Open & Bloot? Dan mis je een hoop! Meld je nu aan en je bent de rest van 2019 gratis lid! Je betaalt nu slechts € 30,20 en bent dan t/m 2020 lid.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Leef en laat leven! Nog meer zorgen voor Hellevoetsluis

22 juli - Het motto “Leef en laat leven” van de Naturisten Vereniging Hellevoetsluis komt in de nieuwste plannen van de gemeente lelijk onder druk te staan.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Single en man? Soms helaas een probleem…

01 juli - Sinds 2018 heeft NFN Open en Bloot meerdere meldingen ontvangen van alleenreizende mannen die geen toegang kregen op het grote Franse naturistenterrein CHM Montalivet bij Bordeaux.

Lees dit nieuwsitem