Bezoekers Noord Aa zien toch geen heil in verplaatsing naaktstrand

Nieuws

24 augustus 2015 -

Met de laatste mooie zomerse dagen is er toch onrust ontstaan onder bezoekers van het naaktstrand Noord Aa. De gemeente Zoetermeer gaat het recreatiegebied opnieuw inrichten.

Twee weken geleden zijn de plannen voor het nieuwe naaktstrand gepresenteerd. Volgens deze plannen komt het nieuwe naaktstrand direct naast de officiële homo-ontmoetingsplaats (hop) te liggen. Gevreesd wordt dat dit het familiaire karakter van het strand teniet doet. Daarnaast wordt het strand aanzienlijk in oppervlakte verkleind. Ook maakt het zandstrand plaats voor een steil aflopende keienbodem en verdwijnen douche en toilet.

In een gesprek met de gemeente had NFN al aangegeven verplaatsing om diverse redenen niet te zien zitten. De naaktrecreanten hadden zelf naar de gemeente eerder aangegeven vóór verplaatsing te zijn. Maar op dat moment wisten zij nog niet welke de nieuwe locatie zou worden. Bezoekers en NFN hebben de gemeente inmiddels hun standpunt en een alternatief gemeld. Zij hebben afgesproken in de toekomst gezamenlijk op te treden. De bezoekers hebben een handtekeningactie gestart om hun onvrede te duidelijk te maken.

Het naaktstrand ligt tussen een kinder- en familiestrand in en wederzijds ondervindt men af en toe hinder, omdat de uiterste stranden uitsluitend via het naaktstrand zijn te bereiken. Daarom staan de vaste bezoekers in principe welwillend tegenover verplaatsing. Hierover hadden gemeente en vaste bezoekers ook gesproken in een eerder stadium.

Gezocht

Figureer jij in ons tijdschrift?

11 maart - Zien mensen aan jouw kleding af dat je wel eens in je blootje zont? Voor de rubriek 'Zoek de bloterik' in tijdschrift Bloot! zoeken we voor 28 en 29 maart figuranten die...

Lees dit bericht
Nieuws

E-mailadres doorgeven

28 februari - Via e-mail stelt NFN je het snelst op de hoogte van actuele ledeninformatie. Is je e-mailadres nog niet bij ons bekend? Geef ‘m dan door. Zo mis je geen belangrijke meldingen.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

NFN op sociale media

19 februari - NFN maakt gebruik van social media om je te inspireren en informeren. Je kunt ons volgen op Facebook, Instagram, Youtube, Linkedin en Twitter.

Lees dit nieuwsitem

NFN gebruikt cookies om het bezoek aan onze website zo aangenaam mogelijk te maken. Met anonieme informatie over uw sitegebruik helpt u ons om de website te verbeteren en u gerichter te helpen. Klik voor meer informatie

×