Biedt nieuwe recreatieplas kans voor naaktrecreanten?

Nieuws

25 mei 2016 -

Begin april meldde RTV Drenthe dat een zandwinlocatie in Aa en Hunze gaat worden ingericht als recreatieplas. Meteen hierna heeft NFN de burgemeester verzocht hier ruimte te creëren voor een naaktstrand.

Voorjaar 2014 verklaarde de gemeente Aa en Hunze het gebied rond de Grote Moere tot ‘no go” area in een (overigens nu geslaagde) poging het sekstoerisme tegen te gaan. Iedereen die zich buiten de officiële paden begeeft (dus ook naaktrecreanten) loopt kans te worden bekeurd. Feitelijk betekende dit het einde voor naaktrecreatie aan deze fraaie plas.

Tijdens een gesprek met NFN gaf burgmeester Van Oosterhout aan binnen zijn gemeente en binnen de provincie op zoek te gaan naar een alternatieve locatie. De gemeente heeft inderdaad enkele malen samen met NFN binnen Aa en Hunze naar alternatieven gezocht. Locaties die NFN eventueel wel zag zitten, vond de gemeente niet geschikt.

Tijdens deze bezoeken is ook naar de plas in Gasselterveld gekeken. Deze plas wordt nu dus geschikt gemaakt voor recreatie. En dit was voldoende aanleiding voor NFN om de burgemeester te herinneren aan zijn afspraak. Begin juni heeft een uitnodiging van de gemeente ontvangen om te zaak te bespreken. Overigens heeft de burgemeester al aangegeven een naaktstrand op deze locatie niet te zien zitten.

Uiteraard houden we je op de hoogte van de uitkomst van dit gepsrek. Ook kun je, als bewoner van de regio en mogelijk bezoeker, op basis van deze kennis zelf een verzoek voor een nieuw naaktstrand bij de gemeente indienen via gemeente@aaenhunze.nl.

Nieuws

NFN op sociale media

19 februari - NFN maakt gebruik van social media om je te inspireren en informeren. Je kunt ons volgen op Facebook, Instagram, Youtube, Linkedin en Twitter.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Ik durf het bijna niet te vragen

19 februari - Vanavond wordt naaktrecreatie belicht in het tv programma ‘Ik durf het bijna niet te vragen’. Wij hebben ervoor gekozen om hier niet aan mee te werken. Je leest hier waarom.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Bezoekers moeten weg naar nieuwe Zilverstrand nog vinden

13 februari - Vorig jaar werd het Zilverstrand in Almere heropend. Het strand heeft een open en ruime inrichting, maar de bezoekers moeten de weg naar dit naaktstrand nog vinden.

Lees dit nieuwsitem

NFN gebruikt cookies om het bezoek aan onze website zo aangenaam mogelijk te maken. Met anonieme informatie over uw sitegebruik helpt u ons om de website te verbeteren en u gerichter te helpen. Klik voor meer informatie

×