Biedt nieuwe recreatieplas kans voor naaktrecreanten?

Nieuws

25 mei 2016 -

Begin april meldde RTV Drenthe dat een zandwinlocatie in Aa en Hunze gaat worden ingericht als recreatieplas. Meteen hierna heeft NFN de burgemeester verzocht hier ruimte te creëren voor een naaktstrand.

Voorjaar 2014 verklaarde de gemeente Aa en Hunze het gebied rond de Grote Moere tot ‘no go” area in een (overigens nu geslaagde) poging het sekstoerisme tegen te gaan. Iedereen die zich buiten de officiële paden begeeft (dus ook naaktrecreanten) loopt kans te worden bekeurd. Feitelijk betekende dit het einde voor naaktrecreatie aan deze fraaie plas.

Tijdens een gesprek met NFN gaf burgmeester Van Oosterhout aan binnen zijn gemeente en binnen de provincie op zoek te gaan naar een alternatieve locatie. De gemeente heeft inderdaad enkele malen samen met NFN binnen Aa en Hunze naar alternatieven gezocht. Locaties die NFN eventueel wel zag zitten, vond de gemeente niet geschikt.

Tijdens deze bezoeken is ook naar de plas in Gasselterveld gekeken. Deze plas wordt nu dus geschikt gemaakt voor recreatie. En dit was voldoende aanleiding voor NFN om de burgemeester te herinneren aan zijn afspraak. Begin juni heeft een uitnodiging van de gemeente ontvangen om te zaak te bespreken. Overigens heeft de burgemeester al aangegeven een naaktstrand op deze locatie niet te zien zitten.

Uiteraard houden we je op de hoogte van de uitkomst van dit gepsrek. Ook kun je, als bewoner van de regio en mogelijk bezoeker, op basis van deze kennis zelf een verzoek voor een nieuw naaktstrand bij de gemeente indienen via gemeente@aaenhunze.nl.

Nieuws

Najaarsactie 2019

01 september - Nog geen lid van NFN Open & Bloot? Dan mis je een hoop! Meld je nu aan en je bent de rest van 2019 gratis lid! Je betaalt nu slechts € 30,20 en bent dan t/m 2020 lid.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Leef en laat leven! Nog meer zorgen voor Hellevoetsluis

22 juli - Het motto “Leef en laat leven” van de Naturisten Vereniging Hellevoetsluis komt in de nieuwste plannen van de gemeente lelijk onder druk te staan.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Single en man? Soms helaas een probleem…

01 juli - Sinds 2018 heeft NFN Open en Bloot meerdere meldingen ontvangen van alleenreizende mannen die geen toegang kregen op het grote Franse naturistenterrein CHM Montalivet bij Bordeaux.

Lees dit nieuwsitem