Bloot in boot mag van de rechter

Nieuws

25 augustus 2014 -

Goed nieuws voor varende naturisten. Onlangs sprak de Haagse rechtbank zich uit over een naaktrecreant die bloot in zijn boot in de zon lag. De boot lag op dat moment voor anker op het meer van recreatiegebied Vlietland in Leidschendam. Hij kreeg daarvoor een boete maar die is door de rechter kwijtgescholden.

In tegenstelling tot de politie vond de rechter dat de aanwezigheid van een nabij naaktstrand geen invloed heeft op de geschiktheid van andere plaatsen voor naaktrecreatie. Ook zei hij dat gemeenten niet wettelijk bevoegd zijn om naaktrecreatie te verbieden. Bovendien beschouwde hij de boot als privédomein, net als je eigen achtertuin.

Maar, een kleine kanttekening, de rechter merkte op dat naaktrecreanten wèl hun gezonde verstand moeten blijven gebruiken. Trek je kleren dus niet op je boot uit als er net een schoolklas aan het zwemmen is, bijvoorbeeld.

Klik hier voor het naaktstrand aan recreatiegebied Vlietland

Nieuws

Najaarsactie 2019

01 september - Nog geen lid van NFN Open & Bloot? Dan mis je een hoop! Meld je nu aan en je bent de rest van 2019 gratis lid! Je betaalt nu slechts € 30,20 en bent dan t/m 2020 lid.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Leef en laat leven! Nog meer zorgen voor Hellevoetsluis

22 juli - Het motto “Leef en laat leven” van de Naturisten Vereniging Hellevoetsluis komt in de nieuwste plannen van de gemeente lelijk onder druk te staan.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Single en man? Soms helaas een probleem…

01 juli - Sinds 2018 heeft NFN Open en Bloot meerdere meldingen ontvangen van alleenreizende mannen die geen toegang kregen op het grote Franse naturistenterrein CHM Montalivet bij Bordeaux.

Lees dit nieuwsitem