Frituurwolken pakken zich samen boven naturistenterrein Hellevoetsluis

Nieuws

18 april 2019 -

Om de overlast van vrachtwagens die door de gemeente rijden naar de patatfabriek Farm Frites te verminderen, wil de gemeente Hellevoetsluis een nieuwe weg aanleggen. Deze weg ligt buiten de bebouwde kom en gaat volgens de tekeningen rakelings langs het verenigingsterrein De Brongaard of  snijdt er zelfs een stukje af.

“En dat is een flinke tegenvaller”, zegt Rob Hommen, voorzitter van de Naturisten Vereniging Hellevoetsluis. “Mensen komen hier voor hun rust in een natuurlijke omgeving. En als de plannen doorgaan, dan dendert er straks om de tien minuten een truck voorbij. En dat 24 uur per dag. Daar zit natuurlijk niemand op te wachten. Zo iets zou ons leden en bezoekers kunnen kosten. En dan staat ons voortbestaan op het spel”.

De plannen kwamen als donderslag bij heldere hemel. In het voortraject had de gemeente Hellevoetsluis de naturistenvereniging en andere mogelijke gedupeerden niet blij de plannen betrokken. Overigens voorzien de plannen ook in de aanleg van een terrein voor zonnepanelen om de fabriek van energie te voorzien. En lijkt de meerderheid van de raadsleden voorstander te zijn.

De vereniging zit niet bij de pakken neer. Samen met andere tegenstanders (waaronder het waterschap en milieuorganisaties) probeert zij het tij te keren. Rob Hommen is de woordvoerder van de tegenpartij. “We hebben de gemeente een alternatief plan voorgelegd waarin we voorstellen de af- en aanvoer van de fabriek via het water te laten verlopen. De gemeente vindt ons idee “sympathiek”, maar schuift het vooralsnog terzijde.”

NFN Open en Bloot heeft als belangenhartiger de gemeente gevraagd om de kwaliteit van het naturistisch aanbod niet aan te tasten en het voortbestaan van het terrein te garanderen. Bekijk hier de brief van NFN aan de gemeente Hellevoetsluis. Hommen: ‘We zetten in op het volledig behoud van ons terrein en doen wat we kunnen. Dit jaar is er nog niets aan de hand en wellicht volgend jaar ook nog niet. Dus iedereen moet vooral langskomen om van ons mooie terrein te komen genieten (https://www.brongaard.nl/) .’

 

 

Nieuws

Vernieuwd naaktstrand Berendonck eindelijk officieel!

08 mei - Met ingang van het badseizoen 2019 staat naaktrecreatie officieel op de kaart! Het vernieuwde naaktstrand biedt rust en heeft mooi uitzicht over de plas.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Christine Kouman Optimist van de dag bij EenVandaag

07 mei - In Radio EenVandaag komt iedere dag de Optimist aan het woord: iemand met een positieve kijk op de wereld. Vandaag was het onze directeur Christine Kouman!

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Marktonderzoek via Motivaction

28 maart - NFN Open & Bloot voert in samenwerking met onderzoeksbureau Motivaction een markt- en imago-onderzoek uit.

Lees dit nieuwsitem

NFN gebruikt cookies om het bezoek aan onze website zo aangenaam mogelijk te maken. Met anonieme informatie over uw sitegebruik helpt u ons om de website te verbeteren en u gerichter te helpen. Klik voor meer informatie

×