NFN en Staatsbosbeheer in gesprek over naaktrecreatie Vuren

Nieuws

5 juni 2014 -

Vorige week werden naaktrecreanten gewaarschuwd dat zij op de strandjes aan de Waal nabij Vuren niet naakt mogen recreëren. Uit een eerste, verhelderend contact tussen NFN en Staatsbosbeheer bleek dat Staatsbosbeheer in elk geval geen principiële bezwaren heeft tegen naaktrecreatie. Reden genoeg dus om samen met een regelmatige bezoeker van het terreintje binnenkort hierover van gedachten te wisselen.

Al enkele jaren vindt op beperkte schaal naaktrecreatie plaats in de uiterwaarden aan de Waal. Hoewel het een natuurgebied is en er koeien grazen, is oeverrecreatie niet verboden. En dus is het ook moeilijk naaktrecreatie te verbieden als het strand aan de wettelijke bepalingen voor geschiktheid voldoet.


NFN gaat binnenkort op 'inspectie'. Bezoekers worden verzocht zich te melden via info@nfn.nl.

We houden je via deze site op de hoogte.

(foto: naaktstrandje.nl)

Nieuws

Najaarsactie 2019

01 september - Nog geen lid van NFN Open & Bloot? Dan mis je een hoop! Meld je nu aan en je bent de rest van 2019 gratis lid! Je betaalt nu slechts € 30,20 en bent dan t/m 2020 lid.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Leef en laat leven! Nog meer zorgen voor Hellevoetsluis

22 juli - Het motto “Leef en laat leven” van de Naturisten Vereniging Hellevoetsluis komt in de nieuwste plannen van de gemeente lelijk onder druk te staan.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Single en man? Soms helaas een probleem…

01 juli - Sinds 2018 heeft NFN Open en Bloot meerdere meldingen ontvangen van alleenreizende mannen die geen toegang kregen op het grote Franse naturistenterrein CHM Montalivet bij Bordeaux.

Lees dit nieuwsitem