Deel van camping Le Pas de Ceilhes afgebrand

Nieuws

16 april 2014 -

Een kleine brand heeft in de eerste helft van maart een berghelling op de Franse camping Le Pas de Ceilhes in de as gelegd. Bij de brand raakte niemand gewond. Wel werd een deel van het sanitair verwoest.

Camping Le Pas de Ceilhes is een verenigingsterrein nabij Fondamente in de Midi-Pyrénées in Frankrijk. De oorzaak van de brand is onbekend, maar door het droge gras en de wind kon het vuur zich snel verspreiden. “Door sommigen werd meteen gedacht aan een weggeworpen peuk, maar dat zal wel eeuwig onzeker blijven,” aldus voorzitter Rein van Gisteren. “Omwonenden (de dichtstbijzijnde woningen van buren bevinden zich zeker 1 kilometer verderop) gaan er in ieder geval vanuit dat er géén relatie is met het afbranden van landbouwakkers in de omgeving.”

Het vuur heeft een deel van het bovengrondse waterleidingsysteem verwoest. De aangetaste delen worden binnenkort vervangen. Aan het middelste toiletgebouwtje op het terrein is geen schade, op een aangetast stopcontact na. “Het was even schrikken, maar het is een relatief beperkte brand geweest,” zegt Rein.

Eind mei of begin juni, als de camping na de gebruikelijke seizoenssluiting weer voor drie maanden open gaat, zal er naar verluidt weinig zichtbaar zijn van de brandschade. De gerepte natuur herstelt zich snel in dit gebied. “Ons terrein is 156 hectaren groot en dus groot genoeg om de natuurkrachten hun herstelwerk te laten doen. En de vrijwilligers uit Nederland die in mei de camping weer zomerklaar gaan maken, doen de rest!”

Nieuws

Najaarsactie 2019

01 september - Nog geen lid van NFN Open & Bloot? Dan mis je een hoop! Meld je nu aan en je bent de rest van 2019 gratis lid! Je betaalt nu slechts € 30,20 en bent dan t/m 2020 lid.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Leef en laat leven! Nog meer zorgen voor Hellevoetsluis

22 juli - Het motto “Leef en laat leven” van de Naturisten Vereniging Hellevoetsluis komt in de nieuwste plannen van de gemeente lelijk onder druk te staan.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Single en man? Soms helaas een probleem…

01 juli - Sinds 2018 heeft NFN Open en Bloot meerdere meldingen ontvangen van alleenreizende mannen die geen toegang kregen op het grote Franse naturistenterrein CHM Montalivet bij Bordeaux.

Lees dit nieuwsitem