Geen naaktstrand in Oegstgeest

Nieuws

22 augustus 2016 -

De gemeente Oegstgeest richt geen naaktligweide in aan de Klinkenbergerplas. NFN is zonder meer teleurgesteld in de reactie van de gemeente, vooral omdat veel argumenten in een eerder stadium bedacht hadden kunnen worden en dus een naaktstrand misschien op een andere locatie aan de plas ingepland had kunnen worden. Het besluit doet ook geen recht aan de vele mensen die zich via de gemeentelijke website en Facebook hard hebben gemaakt voor een naaktstrand. NFN wil deze mensen hartelijk bedanken voor hun bijdrage.

Na onderzoek concludeert de gemeente dat het gebied te klein is en er veel verschillende gebruikers gaan komen. Daarnaast past een afgeschermde en aan te wjizen naaktligweide niet binnen het beleid een compleet open gebied te creëren. Tenslotte vindt de gemeente de nabijheid van een woonwijk bezwaarlijk en stelt dat bijvoorbeeld een nabijgelegen naaktstrand als de Vlietlanden verder buiten de bebouwde kom ligt.

Positief is dat we naaktrecreatie goed op de kaart hebben gezet. Zowel ambtenaren als buurtbewoners  gaven tijdens de vergaderingen aan niet eerder aan naaktrecreatie gedacht te hebben en dat dit dankzij de lobby nu een optie was geworden. Dit hebben we in ieder geval wel met z’n allen kunnen bereiken.

Nieuws

Vernieuwd naaktstrand Berendonck eindelijk officieel!

08 mei - Met ingang van het badseizoen 2019 staat naaktrecreatie officieel op de kaart! Het vernieuwde naaktstrand biedt rust en heeft mooi uitzicht over de plas.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Christine Kouman Optimist van de dag bij EenVandaag

07 mei - In Radio EenVandaag komt iedere dag de Optimist aan het woord: iemand met een positieve kijk op de wereld. Vandaag was het onze directeur Christine Kouman!

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Frituurwolken pakken zich samen boven naturistenterrein Hellevoetsluis

18 april - Gemeente Hellevoetsluis wil voor patatfabriek Farm Frites een nieuwe weg aanleggen. Deze gaat rakelings langs het verenigingsterrein De Brongaard of snijdt er zelfs een stuk af.

Lees dit nieuwsitem

NFN gebruikt cookies om het bezoek aan onze website zo aangenaam mogelijk te maken. Met anonieme informatie over uw sitegebruik helpt u ons om de website te verbeteren en u gerichter te helpen. Klik voor meer informatie

×