Geen naaktstrand in Oegstgeest

Nieuws

22 augustus 2016 -

De gemeente Oegstgeest richt geen naaktligweide in aan de Klinkenbergerplas. NFN is zonder meer teleurgesteld in de reactie van de gemeente, vooral omdat veel argumenten in een eerder stadium bedacht hadden kunnen worden en dus een naaktstrand misschien op een andere locatie aan de plas ingepland had kunnen worden. Het besluit doet ook geen recht aan de vele mensen die zich via de gemeentelijke website en Facebook hard hebben gemaakt voor een naaktstrand. NFN wil deze mensen hartelijk bedanken voor hun bijdrage.

Na onderzoek concludeert de gemeente dat het gebied te klein is en er veel verschillende gebruikers gaan komen. Daarnaast past een afgeschermde en aan te wjizen naaktligweide niet binnen het beleid een compleet open gebied te creëren. Tenslotte vindt de gemeente de nabijheid van een woonwijk bezwaarlijk en stelt dat bijvoorbeeld een nabijgelegen naaktstrand als de Vlietlanden verder buiten de bebouwde kom ligt.

Positief is dat we naaktrecreatie goed op de kaart hebben gezet. Zowel ambtenaren als buurtbewoners  gaven tijdens de vergaderingen aan niet eerder aan naaktrecreatie gedacht te hebben en dat dit dankzij de lobby nu een optie was geworden. Dit hebben we in ieder geval wel met z’n allen kunnen bereiken.

Nieuws

Najaarsactie 2019

01 september - Nog geen lid van NFN Open & Bloot? Dan mis je een hoop! Meld je nu aan en je bent de rest van 2019 gratis lid! Je betaalt nu slechts € 30,20 en bent dan t/m 2020 lid.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Leef en laat leven! Nog meer zorgen voor Hellevoetsluis

22 juli - Het motto “Leef en laat leven” van de Naturisten Vereniging Hellevoetsluis komt in de nieuwste plannen van de gemeente lelijk onder druk te staan.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Single en man? Soms helaas een probleem…

01 juli - Sinds 2018 heeft NFN Open en Bloot meerdere meldingen ontvangen van alleenreizende mannen die geen toegang kregen op het grote Franse naturistenterrein CHM Montalivet bij Bordeaux.

Lees dit nieuwsitem