Geen naaktstrand in Oegstgeest

Nieuws

22 augustus 2016 -

De gemeente Oegstgeest richt geen naaktligweide in aan de Klinkenbergerplas. NFN is zonder meer teleurgesteld in de reactie van de gemeente, vooral omdat veel argumenten in een eerder stadium bedacht hadden kunnen worden en dus een naaktstrand misschien op een andere locatie aan de plas ingepland had kunnen worden. Het besluit doet ook geen recht aan de vele mensen die zich via de gemeentelijke website en Facebook hard hebben gemaakt voor een naaktstrand. NFN wil deze mensen hartelijk bedanken voor hun bijdrage.

Na onderzoek concludeert de gemeente dat het gebied te klein is en er veel verschillende gebruikers gaan komen. Daarnaast past een afgeschermde en aan te wjizen naaktligweide niet binnen het beleid een compleet open gebied te creëren. Tenslotte vindt de gemeente de nabijheid van een woonwijk bezwaarlijk en stelt dat bijvoorbeeld een nabijgelegen naaktstrand als de Vlietlanden verder buiten de bebouwde kom ligt.

Positief is dat we naaktrecreatie goed op de kaart hebben gezet. Zowel ambtenaren als buurtbewoners  gaven tijdens de vergaderingen aan niet eerder aan naaktrecreatie gedacht te hebben en dat dit dankzij de lobby nu een optie was geworden. Dit hebben we in ieder geval wel met z’n allen kunnen bereiken.

Nieuws

Single en man? Soms helaas een probleem…

01 juli - Sinds 2018 heeft NFN Open en Bloot meerdere meldingen ontvangen van alleenreizende mannen die geen toegang kregen op het grote Franse naturistenterrein CHM Montalivet bij Bordeaux.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Bezorging magazine Bloot #4

18 juni - Helaas heeft een aantal leden ons gloednieuwe magazine Bloot! #4 nog niet thuis ontvangen. Er is een fout gemaakt bij de bezorging door PostNL en er loopt momenteel een onderzoek.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Geïnterviewde in Bloot! Magazine

17 juni -

Lees dit nieuwsitem

NFN gebruikt cookies om het bezoek aan onze website zo aangenaam mogelijk te maken. Met anonieme informatie over uw sitegebruik helpt u ons om de website te verbeteren en u gerichter te helpen. Klik voor meer informatie

×