Gemeenteraad Tholen wil geen schoner strand

Nieuws

29 april 2015 -

Bezoekers van het naaktstrand op de Oesterdam (gemeente Tholen) maken, voordat zij hun handdoek uitspreiden, eerst elke dag de ligweide schoon.

Recreëren in hondenpoep
Wandelaars laten hier namelijk ook hun hond uit. En niemand vindt het fijn om in de hondenpoep te liggen. Daarom verzocht NFN de gemeente Tholen in maart hier iets aan te doen. Het simpel plaatsen van vuilnisbakken en hondenpoepzakjes zou al voor een schoner strand kunnen zorgen.

Geen officieel aangewezen gemeentestrand
Na enig aandringen meldt de gemeente Tholen aan NFN uitsluitend voorzieningen te treffen op de officieel aangewezen gemeentestranden. Helaas is het naaktstrand op de Oesterdam dat niet. En gezien de politieke samenstelling van de gemeenteraad valt dit ook niet te verwachten.
De gemeente stelt ten slotte naaktrecreatie te accepteren zoals is vastgelegd in artikel 430 WvS . NFN betreurt deze reactie uiteraard ten zeerste. Voor de naaktrecreanten blijft de hondenpoep voorlopig dus nog een steen des aanstoots…

 

Nieuws

Corona en NFN Open & Bloot: wat kun je van ons verwachten?

16 maart - Hierbij een iets andere update dan je van ons gewend bent. Je inbox en tijdslijn zullen inmiddels wel volstromen met mededelingen over het coronavirus.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Najaarsactie 2019

01 september - Nog geen lid van NFN Open & Bloot? Dan mis je een hoop! Meld je nu aan en je bent de rest van 2019 gratis lid! Je betaalt nu slechts € 30,20 en bent dan t/m 2020 lid.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Leef en laat leven! Nog meer zorgen voor Hellevoetsluis

22 juli - Het motto “Leef en laat leven” van de Naturisten Vereniging Hellevoetsluis komt in de nieuwste plannen van de gemeente lelijk onder druk te staan.

Lees dit nieuwsitem