Haagse College ondersteunt visie NFN

Nieuws

25 juli 2016 -

Voor het zomerreces presenteerde de gemeente Den Haag de nieuwe strandnota. Het College reageerde hierin positief op enkele door NFN aangeleverde ideeën.

Zo vraagt NFN de gemeente Den Haag er (samen met NFN) bij de gemeente Westland op aan te dringen het naaktstrand van Westland iets te vergroten. Doordat er in de toekomst meer kitesurfers gaan komen in de lagune van de Zandmotor, wordt het voor bezoekers van het Haagse naaktstrand Kijkduin gevaarlijker om via de lagune de kustlijn te bereiken. Dit kan wel door om te lopen langs de lagune over Westlands grondgebied. En om dit helemaal officieel en voor iedereen helder te maken, zou het Westlandse naaktstrand een stukje naar het zuiden moeten worden uitgebreid. Het Haagse College zegt toe dit met Westland op te nemen.

Verder vraagt NFN om de zonering van de Haagse strandzones te verduidelijken. Bijna elk jaar is er onduidelijkheid over waar de naaktstranden beginnen. Door middel van zonering aan de hand van strandpalen in plaats van golfbrekers en door betere (NFN)bebording kan je meer duidelijkheid scheppen. Het College neemt deze suggesties in overweging.

Overigens is NFN tevreden met de nieuwe strandnota. Lees hier een eerste reactie.

Ook besteedde het AD Westland aandacht aan de NFN wensen. De Haagse cabaretier Sjaak Bral ziet in het kader van respect en verdraagzaamheid een stranduitbreiding van Westland wel zitten. 

Artikel uit AD Westland: kitesurfen gaat ten koste van naaktstrand
Column Sjaak Bral

Nieuws

Vernieuwd naaktstrand Berendonck eindelijk officieel!

08 mei - Met ingang van het badseizoen 2019 staat naaktrecreatie officieel op de kaart! Het vernieuwde naaktstrand biedt rust en heeft mooi uitzicht over de plas.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Christine Kouman Optimist van de dag bij EenVandaag

07 mei - In Radio EenVandaag komt iedere dag de Optimist aan het woord: iemand met een positieve kijk op de wereld. Vandaag was het onze directeur Christine Kouman!

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Frituurwolken pakken zich samen boven naturistenterrein Hellevoetsluis

18 april - Gemeente Hellevoetsluis wil voor patatfabriek Farm Frites een nieuwe weg aanleggen. Deze gaat rakelings langs het verenigingsterrein De Brongaard of snijdt er zelfs een stuk af.

Lees dit nieuwsitem

NFN gebruikt cookies om het bezoek aan onze website zo aangenaam mogelijk te maken. Met anonieme informatie over uw sitegebruik helpt u ons om de website te verbeteren en u gerichter te helpen. Klik voor meer informatie

×