Hoezo vergrijzing? Ruim 2 miljoen Nederlanders doen ‘het’ wel eens….

Nieuws

14 juni 2017 -

Gisteren verscheen in diverse media een artikel over ‘vergrijzing bij naaktrecreatie’. Wij geven als NFN, belangenbehartiger voor iedereen die graag bloot recreëert,  graag een iets genuanceerder beeld. Tijdens de Kennismakingsdag naaktrecreatie afgelopen zondag, hebben naturistische verenigingsterreinen hun poorten opengesteld voor bezoekers. Deze verenigingen bestaan vaak al lang en hebben nog veel oude, trouwe leden. Maar ook jongere mensen of jonge gezinnen zijn van harte welkom om lekker vrij, onbekommerd en bloot te kunnen genieten.

De tendens van deze tijd is dat steeds minder mensen lid van een vereniging worden, zo ook bij NFN. Langdurige verbintenissen zijn minder populair, mensen willen graag vrij zijn in hun keuzes. Ook sluit het aanbod van veel verenigingsterreinen, waar meestal niet al te veel toeters en bellen aan zitten, niet helemaal aan bij wat jongeren willen. Al zijn er natuurlijk uitzonderingen! Een reactie op onze Facebook pagina:

“Jongeren zijn niet zo zeer preutser, maar willen graag een zwembad, wifi en als t ff kan vermaakt worden... ”

Meer faciliteiten en entertainment dát vinden jongeren vaker op de vele commerciële naaktcampings in binnen- en buitenland. Daar zit het elke vakantie vol met gezinnen met kinderen, in alle leeftijden. Jongeren vinden het wel fijn om bloot te gaan, alleen  doen ze ‘het’ niet zo vaak in verenigingsverband. Jongeren lijken ook terughoudender te zijn in het delen van hun vrijetijdsbesteding door de invloed van social media en het ‘ ideaalbeeld van het blote lichaam’ dat geschetst wordt in de media.

Maar ben jij de laatste jaren wel eens in de sauna geweest? Daar komen nu zoveel jongere mensen! Een heel ander beeld dan 10 jaar geleden. Jongeren kiezen hier zelf voor, omdat dit bij ze past en omdat ze zich er prettig, ontspannen en vrij voelen.

 

Met BlootGewoon! een merk van NFN, gaat een  jongeren promotieteam komende zomer het gesprek aan met andere jongeren  over bloot, de keuze die je hebt en het respect voor die keuze. Hiermee dragen zij uit waar het merk voor staat, namelijk dat bloot heel gewoon is. Waar de een ’n bikini of zwembroek draagt als het lekker weer is, doen zij dat niet. En meer is het niet! Wil je het promotieteam ontmoeten? Dat kan op diverse festivals, via hun vlogs en bij presentaties op universiteiten. Houdt de agenda op nfn.nl in de gaten om op de hoogte te blijven.

 

 

Nieuws

Najaarsactie 2019

01 september - Nog geen lid van NFN Open & Bloot? Dan mis je een hoop! Meld je nu aan en je bent de rest van 2019 gratis lid! Je betaalt nu slechts € 30,20 en bent dan t/m 2020 lid.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Leef en laat leven! Nog meer zorgen voor Hellevoetsluis

22 juli - Het motto “Leef en laat leven” van de Naturisten Vereniging Hellevoetsluis komt in de nieuwste plannen van de gemeente lelijk onder druk te staan.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Single en man? Soms helaas een probleem…

01 juli - Sinds 2018 heeft NFN Open en Bloot meerdere meldingen ontvangen van alleenreizende mannen die geen toegang kregen op het grote Franse naturistenterrein CHM Montalivet bij Bordeaux.

Lees dit nieuwsitem