Ik durf het bijna niet te vragen

Nieuws

19 februari 2019 -

“In ‘Ik durf het bijna niet te vragen’ geven onbegrepen Nederlanders antwoord op de meest indringende en soms choquerende vragen van kijkers, en rekenen ze af met de vooroordelen en stigma’s die mensen over hen hebben. Dappere alcoholisten, blootlopers, daklozen, ongeneeslijk zieken, mensen met een gezichtsafwijking, sekswerkers, christenen en mensen die seksueel zijn misbruikt stellen zich volledig open en nemen de kijker mee in hun belevingswereld.” – aldus BNNVARA

Vanavond wordt naaktrecreatie belicht als één van de onderwerpen in het tv programma ‘Ik durf het bijna niet te vragen’ van BNNVARA. Enkele maanden geleden heeft BNNVARA NFN Open & Bloot benaderd over deze uitzending. Wij hebben ervoor gekozen om niet aan dit tv programma mee te werken. We zijn als NFN namelijk van mening dat bloot heel gewoon is – en dat naaktrecreanten zeker niet onder de categorie ‘onbegrepen Nederlanders’ vallen. De vergelijking met situaties waar mensen niet zelf voor gekozen hebben begrijpen wij niet.

Bij NFN hebben we respect voor de keuzes die mensen maken. Bloot of niet. Hiermee dragen we bij aan een Nederland waarin bloot maatschappelijk nog beter geaccepteerd is. Er zijn twee miljoen Nederlanders die bloot recreëren heerlijk – én heel erg praktisch – vinden en zo nu en dan zonder kleding relaxen, zonnen, zwemmen of op vakantie gaan. Wij vinden dat door te focussen op vooroordelen en stigma’s, de media deze juist in stand houden. Wat vind jij?

Nieuws

Vernieuwd naaktstrand Berendonck eindelijk officieel!

08 mei - Met ingang van het badseizoen 2019 staat naaktrecreatie officieel op de kaart! Het vernieuwde naaktstrand biedt rust en heeft mooi uitzicht over de plas.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Christine Kouman Optimist van de dag bij EenVandaag

07 mei - In Radio EenVandaag komt iedere dag de Optimist aan het woord: iemand met een positieve kijk op de wereld. Vandaag was het onze directeur Christine Kouman!

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Frituurwolken pakken zich samen boven naturistenterrein Hellevoetsluis

18 april - Gemeente Hellevoetsluis wil voor patatfabriek Farm Frites een nieuwe weg aanleggen. Deze gaat rakelings langs het verenigingsterrein De Brongaard of snijdt er zelfs een stuk af.

Lees dit nieuwsitem

NFN gebruikt cookies om het bezoek aan onze website zo aangenaam mogelijk te maken. Met anonieme informatie over uw sitegebruik helpt u ons om de website te verbeteren en u gerichter te helpen. Klik voor meer informatie

×