Inspraakavond herinrichting Klinkenbergerplas Oegstgeest

Nieuws

4 november 2015 -

Er is (nog) geen naaktstrand aan de Klinkenbergerplas (bij Oegstgeest), maar komt dat er in de toekomst wel? Tijdens de eerste inspraakavond over de herinrichting van de Klinkenbergerplas hebben NFN en naaktrecreanten het onderwerp in elk geval goed in the picture gezet.

Tijdens een eerste inspraakavond op 3 november gaven de naaktrecreanten aan dat een naaktstrand dicht bij huis zou voorzien in een grote behoefte. Daarnaast passen de waarden die naaktrecreanten aan een gebied hechten uitstekend bij de waarden die ook door veel andere deelnemers worden genoemd: rust zoeken, genieten van de ruimte en de natuur, meer diversiteit in de groenvoorziening, respect voor de natuur en het milieu.

De gemeente Oegstgeest wil in de toekomst dat meer recreanten van deze plas gaan genieten. Er zijn daarom ook al plannen voor een horeca. Maar de gemeente zoekt ook naar meer manieren om het recreatiegebied te gaan gebruiken en wil het gebied hierop herinrichten. Daarom riep zij via een website bewoners op om hun ideeën hierover kenbaar te maken. Dit leidde tot een oproep voor inrichting van een naaktstrand van één van de huidige bezoekers. NFN ondersteunde de oproep via Facebook en Twitter.

Nieuws

Najaarsactie 2019

01 september - Nog geen lid van NFN Open & Bloot? Dan mis je een hoop! Meld je nu aan en je bent de rest van 2019 gratis lid! Je betaalt nu slechts € 30,20 en bent dan t/m 2020 lid.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Leef en laat leven! Nog meer zorgen voor Hellevoetsluis

22 juli - Het motto “Leef en laat leven” van de Naturisten Vereniging Hellevoetsluis komt in de nieuwste plannen van de gemeente lelijk onder druk te staan.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Single en man? Soms helaas een probleem…

01 juli - Sinds 2018 heeft NFN Open en Bloot meerdere meldingen ontvangen van alleenreizende mannen die geen toegang kregen op het grote Franse naturistenterrein CHM Montalivet bij Bordeaux.

Lees dit nieuwsitem