Komt die waterskibaan er wel of niet?

Nieuws

27 november 2014 -

Gemeenten en andere beheerders van stranden zijn druk bezig extra inkomsten te krijgen om hun gebied te kunnen blijven onderhouden. Een van de mogelijkheden is het exploiteren van een kabelwaterskibaan. NFN kent nu 2 gevallen waar er sprake is van de mogelijke aanleg van een kabelwaterskibaan nabij een naaktstrand: in de Wijthmenerplas bij Zwolle en in het Friese De Potten bij Sneek. NFN is niet blij met deze ontwikkelingen.

Immers, naaktrecreanten zijn juist op zoek naar rust, ruimte en natuur. Voorbijzoevende waterskiërs – aan een kabel - zijn een verstoring daarvan. Zeker als ze uitzwenken in een bocht nabij een strand, dan is er een reële kans op ongelukken waarbij zwemmers betrokken zijn. Ook maken de benodigde masten en kabels de omgeving er niet natuurlijker op. NFN is minder bang voor aantasting van de privacy van naaktrecreanten omdat waterskiërs op hoge snelheid langs het strand zullen gaan en er vrij veel begroeiing is.

NFN heeft bij de 2 betrokken colleges laten weten dat hoe wij erover denken. Begin december komen de plannen in De Potten aan de orde in het college van Súdwest-Fryslân. Wanneer er wordt besloten over de Wijthmenerplas is ons nog niet bekend, waarschijnlijk begin 2015. We houden je op de hoogte.

Nieuws

Corona en NFN Open & Bloot: wat kun je van ons verwachten?

16 maart - Hierbij een iets andere update dan je van ons gewend bent. Je inbox en tijdslijn zullen inmiddels wel volstromen met mededelingen over het coronavirus.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Najaarsactie 2019

01 september - Nog geen lid van NFN Open & Bloot? Dan mis je een hoop! Meld je nu aan en je bent de rest van 2019 gratis lid! Je betaalt nu slechts € 30,20 en bent dan t/m 2020 lid.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Leef en laat leven! Nog meer zorgen voor Hellevoetsluis

22 juli - Het motto “Leef en laat leven” van de Naturisten Vereniging Hellevoetsluis komt in de nieuwste plannen van de gemeente lelijk onder druk te staan.

Lees dit nieuwsitem