Maak gedoogd naaktstrand in Zuid-Afrika officieel

Nieuws

15 januari 2015 -

De Zuid-Afrikaanse Western Cape Naturist Association (WCNA) is op 14 december een actie gestart om het al jaren gedoogde naaktstrand Sandy Bay tot officieel naturistenstrand te laten bestempelen. NFN ondersteunt deze actie van harte en nodigt sympathisanten uit de petitie te ondertekenen.

Veel mensen, vooral in Zuid-Afrika, zien Sandy Bay, nabij Kaapstad, als hét beginpunt van naturisme in dat land. Al meer dan 40 jaar wordt daar bloot recreëren gedoogd. Het is daarnaast ook een prachtig strand. WCNA gelooft dat door het strand tot officieel naturistenstrand te laten verklaren, de natuurlijke schoonheid gewaarborgd blijft en dat toeristen en gezinnen nog beter de weg ernaartoe weten te vinden.

Een eerdere internationale online petitie aan het einde van de zomer in 2014 heeft ertoe geleid dat op 28 oktober Mpenjati Beach (150 km ten zuiden van Durban) het eerste officiële naaktstrand van Zuid-Afrika werd.

Hier vind je meer info en kun je de petitie voor Sandy Bay ondertekenen.  

Nieuws

Corona en NFN Open & Bloot: wat kun je van ons verwachten?

16 maart - Hierbij een iets andere update dan je van ons gewend bent. Je inbox en tijdslijn zullen inmiddels wel volstromen met mededelingen over het coronavirus.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Najaarsactie 2019

01 september - Nog geen lid van NFN Open & Bloot? Dan mis je een hoop! Meld je nu aan en je bent de rest van 2019 gratis lid! Je betaalt nu slechts € 30,20 en bent dan t/m 2020 lid.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Leef en laat leven! Nog meer zorgen voor Hellevoetsluis

22 juli - Het motto “Leef en laat leven” van de Naturisten Vereniging Hellevoetsluis komt in de nieuwste plannen van de gemeente lelijk onder druk te staan.

Lees dit nieuwsitem