Meer strandplezier Galderse Meren

Nieuws

24 juni 2015 -

Dankzij een goede samenwerking tussen vaste bezoekers, NFN en gemeente, komen minder mensen naar het Bredase naaktstrand Galderse Meren om een dagje 'blote mensen te kijken'. Vooral op rustige stranddagen zorgde de aanwezigheid van geklede bezoekers voor reuring.

Naaktstrandbezoekers voelden zich bekeken en onplezierig. In een enkel geval werden zij lastiggevallen. Zodra er controle kwam van politie of boa’s, verdwenen de pottenkijkers snel op fietsen en scooters via het aangrenzende natuurgebied.

Op aanraden van vaste bezoekers en NFN is de gemeente Breda nu bezig een hek te plaatsen tussen naaktstrand en natuurgebied. Hierdoor is de vluchtroute dicht en blijft het natuurgebied behouden voor de natuur.

Daarnaast spreken vaste bezoekers in groepjes sinds kort mensen aan op ongewenst gedrag. Ook deze sociale controle draagt bij aan meer veiligheid en dus meer strandplezier. Deze acties hebben al resultaat: het aantal voyeurs op het strand is teruggedrongen.

Maar er is meer positief nieuws. De vaste bezoekers promoten nu ook zelf hun strand op Facebook. Bezoekers en geïnteresseerden kunnen lid worden van de Facebookgroep Galders Meren (Naaktrecreatie)

Nieuws

Najaarsactie 2019

01 september - Nog geen lid van NFN Open & Bloot? Dan mis je een hoop! Meld je nu aan en je bent de rest van 2019 gratis lid! Je betaalt nu slechts € 30,20 en bent dan t/m 2020 lid.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Leef en laat leven! Nog meer zorgen voor Hellevoetsluis

22 juli - Het motto “Leef en laat leven” van de Naturisten Vereniging Hellevoetsluis komt in de nieuwste plannen van de gemeente lelijk onder druk te staan.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Single en man? Soms helaas een probleem…

01 juli - Sinds 2018 heeft NFN Open en Bloot meerdere meldingen ontvangen van alleenreizende mannen die geen toegang kregen op het grote Franse naturistenterrein CHM Montalivet bij Bordeaux.

Lees dit nieuwsitem