Meer strandplezier Galderse Meren

Nieuws

24 juni 2015 -

Dankzij een goede samenwerking tussen vaste bezoekers, NFN en gemeente, komen minder mensen naar het Bredase naaktstrand Galderse Meren om een dagje 'blote mensen te kijken'. Vooral op rustige stranddagen zorgde de aanwezigheid van geklede bezoekers voor reuring.

Naaktstrandbezoekers voelden zich bekeken en onplezierig. In een enkel geval werden zij lastiggevallen. Zodra er controle kwam van politie of boa’s, verdwenen de pottenkijkers snel op fietsen en scooters via het aangrenzende natuurgebied.

Op aanraden van vaste bezoekers en NFN is de gemeente Breda nu bezig een hek te plaatsen tussen naaktstrand en natuurgebied. Hierdoor is de vluchtroute dicht en blijft het natuurgebied behouden voor de natuur.

Daarnaast spreken vaste bezoekers in groepjes sinds kort mensen aan op ongewenst gedrag. Ook deze sociale controle draagt bij aan meer veiligheid en dus meer strandplezier. Deze acties hebben al resultaat: het aantal voyeurs op het strand is teruggedrongen.

Maar er is meer positief nieuws. De vaste bezoekers promoten nu ook zelf hun strand op Facebook. Bezoekers en geïnteresseerden kunnen lid worden van de Facebookgroep Galders Meren (Naaktrecreatie)

Nieuws

Vernieuwd naaktstrand Berendonck eindelijk officieel!

08 mei - Met ingang van het badseizoen 2019 staat naaktrecreatie officieel op de kaart! Het vernieuwde naaktstrand biedt rust en heeft mooi uitzicht over de plas.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Christine Kouman Optimist van de dag bij EenVandaag

07 mei - In Radio EenVandaag komt iedere dag de Optimist aan het woord: iemand met een positieve kijk op de wereld. Vandaag was het onze directeur Christine Kouman!

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Frituurwolken pakken zich samen boven naturistenterrein Hellevoetsluis

18 april - Gemeente Hellevoetsluis wil voor patatfabriek Farm Frites een nieuwe weg aanleggen. Deze gaat rakelings langs het verenigingsterrein De Brongaard of snijdt er zelfs een stuk af.

Lees dit nieuwsitem

NFN gebruikt cookies om het bezoek aan onze website zo aangenaam mogelijk te maken. Met anonieme informatie over uw sitegebruik helpt u ons om de website te verbeteren en u gerichter te helpen. Klik voor meer informatie

×