Moest naaktstrand Delftse Hout wijken voor strandpaviljoen?

Nieuws

17 augustus 2016 -

Volgens het AD Delft moest naaktstrand in de Delftse Hout verdwijnen, omdat de ondernemers afknapten op de aanwezigheid van het naaktstrand. Een reden te meer waarom ook de laatstovergebleven bekeurden vrijgesproken moeten worden.

Gisteren kopte het AD Delft: Groot strandpaviljoen Delftse Hout van de baan. De krant meldt dat er grootse plannen waren voor een strandpaviljoen, maar dat de exploitanten als eis stelden dat het aanwezige naaktstrand zou verdwijnen. De architect van het niet meer te bouwen strandpaviljoen meldt in elk geval, dat het project niet doorgaat.

Als dit inderdaad één van de motieven voor het Delfts college van B&W was om naaktrecreatie uit de Delftse Hout te weren en te gaan bekeuren voor ’naakt recreëren op een ongeschikte plek‘, is het des te belangrijker voor de wetsinterpretatie dat alle bekeurden in deze langlopende zaak worden vrijgesproken. Een naaktstrand wordt natuurlijk nooit "ongeschikt voor naaktrecreatie" vanwege een strandpaviljoen dat nog gebouwd moet worden. Als dit al een argument hiervoor zou zijn. Er zijn tenslotte vele naaktstranden met een strandpaviljoen erop. En dus moest de gemeente andere argumenten "zoeken".

Je mag in Nederland naakt recreëren op plekken die hiervoor zijn aangewezen en die hiervoor ’geschikt‘ zijn. Sinds 2013 bestrijden vaste bezoekers en NFN het plotselinge besluit van de gemeente Delft het naaktstrand ongeschikt te verklaren voor naaktrecreatie. Veel bekeurden betaalden hun boete niet, zodat de rechter zich over de geschiktheid zou uitspreken. Tijdens de rechtszaak werden 34 bekeurden vrijgesproken. De laatste acht hoorden in hoger beroep hun vrijspraak. Het Openbaar Ministerie ging hierop in cassatie bij de Hoge Raad. En deze stelde dat de rechter in hoger beroep zijn uitspraak onvoldoende had gemotiveerd. De zaak zal binnenkort opnieuw dienen.

Overigens zijn NFN en gemeente overeengekomen dat voorlopig gewoon bloot kan worden gezond op de ligweide in de Delftse Hout.

Lees ook in het AD Boetes voor naaktrecreatie echt onzinnig of bekijk het NFN dossier Delftse Hout.

 

Nieuws

Najaarsactie 2019

01 september - Nog geen lid van NFN Open & Bloot? Dan mis je een hoop! Meld je nu aan en je bent de rest van 2019 gratis lid! Je betaalt nu slechts € 30,20 en bent dan t/m 2020 lid.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Leef en laat leven! Nog meer zorgen voor Hellevoetsluis

22 juli - Het motto “Leef en laat leven” van de Naturisten Vereniging Hellevoetsluis komt in de nieuwste plannen van de gemeente lelijk onder druk te staan.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Single en man? Soms helaas een probleem…

01 juli - Sinds 2018 heeft NFN Open en Bloot meerdere meldingen ontvangen van alleenreizende mannen die geen toegang kregen op het grote Franse naturistenterrein CHM Montalivet bij Bordeaux.

Lees dit nieuwsitem